Javni poziv za usavršavanje članova nadzornih odbora i uprava

18.11.2019. 10:41 / Izvor: Akta.ba
Javni poziv za usavršavanje članova nadzornih odbora i uprava

Usavršavanje organizira Privredna/Gospodarska komora Federacije Bosne i Hercegovine u suradnji sa Privrednom komorom Unsko-sanskog kantona.

Na osnovu Uredbe o usavršavanju predsjednika i članova nadzornih odbora i uprava privrednih društava sa učešćem državnog kapitala "Službene novine F BiH", broj: 71/09, 33/10, 23/11, 83/11, 2/13, 80/13 i 48/15), usavršavanju su obavezni pristupiti svi predsjednici i članovi nadzornih odbora i uprava privrednih društava u koja ovlasti po osnovu učešća državnog kapitala vrše Federacija BiH, kantoni/županijei gradovi/općine, a koji nemaju certifikat o položenom usavršavanju.

Pomenutom usavršavanju može pristupiti i svaka druga, zaineresirana osoba koja ispunjava uslove predviđene odredbama člana 248. Zakona o privrednim duštvima ("Službene novine F BiH", broj81/15).

Usavršavanje organizira Privredna/Gospodarska komora Federacije Bosne i Hercegovine u suradnji sa Privrednom komorom Unsko-sanskog kantona, a na osnovu Odluke Vlade Federacije Bosne i Hercegovine o davanju prethodne saglasnosti na Program usavršavanja ("Službene novine F BiH", br. 69/18).

Programom je utvrđen postupak, literatura, teme, prijava i certificiranje kandidata kao i troškovi usavršavanja.

Na web stranici Privredne komore Unsko-sankog kantona objavljen je Javni poziv za usavršavanje koje će se održati u Bihaću u prostorijama Privredne komore USK, na osnovu važećih zakona u Bosni i Hercegovini i obrazloženih tema od strane predavača prema pomenutom Programu.

Broj mjesta je ograničen i molimo predsjednike i članove Nadzornih odbora i uprava, a koji nemaju certifikat, da obavezno izvrše prijavu učešća na usavršavanju, popunjavanjem prijavnog Upitnika, saopćeno je iz PK USK.

Kontakt osoba za dodatne informacije u Privrednoj komori Unsko-sanskog kantona je Nejra Talić, tel: 037 316 353, mob. 061/158-608, e-mail: nejratalic@pkusk.com

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti