Lejla Hadžiabdić, marketing menadžer Microsofta BiH o Microsoft Customer Service - u

07.11.2007. 12:13 / Izvor: eKapija.ba
Lejla Hadžiabdić, marketing menadžer Microsofta BiH o Microsoft Customer Service - u



Poslovna konferencija Customer Service Day, održana je jučer (06.11.2007.) u kongresnoj dvorani hotela Radon Plaza u Sarajevu. Na poziv organizatora, GMS agencije, odazvala se Lejla Hadžiabdić, marketing menadžer Microsofta Bosne i Hercegovine.

U izjavi za eKapija.ba kazala je da menadžment u BiH mora slijediti sva korporativna pravila. U Microsoftu je, generalno u korporaciji, Customer i Partner Satisfaction, odnosno CPE ( Customer & Partner Experience ) najvažniji, i to je jedan od načina po kojima se mjeri njihov rad. "Mi 96% svojih prihoda i poslovanja radimo preko svojih lokalnih partnera. Stoga je neophodno da su naši partneri zadovoljni našim radom, ali isto tako i naši korisnici", dodala je.

S obzirom na to da se tržište mijenja i da je konkurencija je sve veća, Microsoft kao korporacija posluje u preko 100 zemalja, na nekoliko desetina jezika. "Iako su naši originalni proizvodi na engleskom jeziku, mi radimo lokalizaciju naših proizvoda. To radimo zbog korisnika koji ne znaju engleski jezik i kojima je to jedina prepreka u korištenju Microsoft proizvoda. Do kraja godine ćemo imati lokaliziranu verziju Windows Viste i Office – a 2007 na bosanskom jeziku", kazala je Lejla.

Microsoft BiH ima širok spektar klijenata, od pojedinaca do velikih korporacija. Da bi bili u sigurni u kvalitetu usluge koju nude i ispitiali zaovoljstvo među korisnicima, oni već drugu godinu rade mystery shopping i veoma su zadovoljni rezultatima.

Još jedan od dokaza da Microsoft brine o svojim korisnicima, jeste osnivanje pozivnog centra koji nudi efikasan i jednostavan način pristupa aktivaciji proizvoda, tehničkoj podršci i predprodajnim informacijama.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti