Međunarodni aerodrom Sarajevo na Festivalu turizma u Skenderiji

24.10.2018. 15:29 / Izvor: Akta.ba

Međunarodni aerodrom Sarajevo i ove godine sudjeluje na “Sarajevskom festivalu turizma“ u Skenderiji.

U Sarajevu se od 24. do 26. listopada održava 40. Međunarodni sajam turizma, ugostiteljstva i turistička burza koji organizira KJP "Skenderija", a od prošle godine se održava pod imenom "Sarajevski festival turizma".

S ciljem promocije turističke ponude i potencijala našeg glavnog grada kao atraktivne turističke destinacije, Međunarodni aerodrom Sarajevo ovom prilikom predstavit će svoje usluge u zračnom prometu, te prevoz putnika i roba zračnim putem.

Značajan broj turista u Bosnu i Hercegovinu dolazi upravo zračnim prijevozom, te je Međunarodni aerodrom Sarajevo za većinu njih prvi susret sa našom zemljom. Od povećanja broja putnika koji dolaze preko naše zračne luke i druge grane gospodarstva imaju korist, prije svega turizam, ugostiteljstvo, trgovina…Šta više, u vremenu u kom se sve veći obim trgovinske razmjene vrši putem zračnog prometa, a posebno u situaciji u kojoj cestovna i željeznička infrastruktura u Bosni i Hercegovini kaska u odnosu na regiju, Međunarodni aerodrom Sarajevo predstavlja ključnu sponu za brojne izvoznike sa tržištima širom svijeta.

Međunarodni aerodrom Sarajevo predstavlja ne samo glavnu vezu Bosne i Hercegovine sa ostatkom svijeta, već sve više postaje prepoznatljiv brend na domaćoj i međunarodnoj sceni. Prošle godine opsluženo je više od 950.000 putnika,a do kraja godine očekujemo našeg prvog milijunitog putnika. 

Međunarodni aerodrom Sarajevo izuzetno je značajan i za ostale grane gospodarstva u Bosni i Hercegovini.Turizam je jedna od gospodarskih grana koja ima izuzetno širok dijapazon koristi, tako da će povećan protok turista preko Međunarodnog aerodroma Sarajevo imati pozitivne učinke na niz gospodarskih sektora u našoj zemlji.

U tri dana Festivala posjetitelji će u “Skenderiji” imati priliku da uživaju u turističkoj, kulturnoj ali i gastronomskoj ponudi gradova i zemalja učesnica.

Za sve one koji posjete naš štand pripremili smo male poklone: promotivni materijal, monografije Međunarodnog aerodroma Sarajevo i brojne druge, poručuju iz Sarajevskog aerodroma.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti