Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Međunarodni privredni forum ove godine u BiH

13.01.2019. 11:19 / Izvor: Akta.ba

Drugi dan posjete Bosni i Hercegovini delegacija Međunarodnog privrednog foruma (IBF) posjetila je Općinu Novi Grad Sarajevo, gdje ih je primio načelnik Općine Semir Efendić sa saradnicima.

Posjeta je organizovana zbog Međunarodnog privrednog foruma kojem će ove godine u mjesecu oktobru Sarajevo biti domaćin, a koji će okupiti između 600 i 700 značajnih privrednika iz Turske.

Delegaciju je činio predsjednik IBF-a i osnivač asocijacije privrednika MUSIAD Erol Yarar, te predsjednik Trgovinske komore Istanbula Šekib Avdagić sa saradnicima. Na sastanku je prezentovan rad i djelovanje asocijacije koja broji blizu 10.000 članica, te planovi za organizovanje konferencije u drugoj polovini 2019. godine, ali i neki od projekata koje će Općina Novi Grad Sarajevo ponuditi investitorima.

 „Riječ je o ozbiljnoj asocijaciji i konferenciji i Općina Novi Grad Sarajevo dat će svoj doprinos njenoj uspješnoj realizaciji. Koordinirat ćemo i sa drugim općinama pri kandidiranju projekata za konferenciju obzirom da smo sa većinom njih u stalnom kontaktu, te se nadamo da će neki od ponuđenih projekata naći svoje partnere u privrednicima koji budu dolazili“, kazao je načelnik Općine Semir Efendić, iskazavši pri tome posebnu zahvalnost na posjeti delegacije.

U narednom periodu počet će se aktivno raditi na organizaciji konferencije, a Općina Novi Grad Sarajevo bit će pri tome na raspolaganju partnerima iz Turske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti