MI-BOSPO, prvi izbor za žene poduzetnice

10.04.2015. 09:37 / Izvor: eKapija.ba

Skoro 20 godina u MI-BOSPO-u su prilagođavali paletu proizvoda svojim klijenticama, te danas s ponosom izdvajaju proizvod PODUZETNICA, kreiran za potrebe poduzetnih žena.

Mikrokreditna fondacija MI-BOSPO od samog osnivanja prati kreditne potrebe žena, naročito žena poduzetnica. Skoro 20 godina u MI-BOSPO-u su prilagođavali paletu proizvoda svojim klijenticama, te danas s ponosom izdvajaju proizvod PODUZETNICA, kreiran za potrebe poduzetnih žena.

Riječ je o kreditu mnogo povoljnijem od ostalih, sa mnogo jednostavnijim garancijama i procedurom odobravanja, a kako mu i sam naziv kaže, namjenjen je isključivo poduzetnim ženama.

"Istražujući potrebe naših klijentica došli smo do zaključka da je njima potrebna podrška ne samo na polju finansiranja njihovih poslovnih aktivnosti, nego i po pitanju edukacije za što kvalitetnije poslovanje, razvoja znanja u oblasti finansijskog upravljanja, tržišnog povezivanja, promocije i zagovaranja", poručuju iz MI-BOSPO-a.

Kao rezultat tih saznanja nastala je Mreža žena u biznisu, koja djeluje kroz 15 klubova u čijem je članstvu blizu 2000 poduzetnih žena. Iz MI-BOSPO-a ističu koliko su ponosni na Mrežu, kao uspješnu inovaciju, koja je zamišljena kao dugoročna podrška u radu poduzetnica niskih prihoda.

S istim entuzijazmom iz MI-BOSPO-a su zakoračili i u 2015. godinu; pogodnosti za lojalne klijente/ice, akcijski proizvodi, održavanje sastanaka klubova Mreže (15 sastanaka u isto toliko općina), obilježavanje Dana žena, pripreme za obilježavanje Dana poduzetnica i sl. Sve ove aktivnosti praćene su, i tako će biti i u budućnosti, revijalnim izložbama proizvoda članica Mreže, odnosno klijentica MI-BOSPO-a.

"Naše klijentice se uvijek osjećaju sigurnima da je savjet koji im dajemo u njihovom najboljem interesu, zadovoljne su. Takođe, klubovi su otvoreni i za sve žene poduzetnice koje žele koristiti MI-BOSPO kredite", istakla je Jasmina Salkić, saradnica za proizvode i usluge u mikrokreditnoj fondaciji MI-BOSPO.

O MI-BOSPO proizvodima, kao i o Mreži žena u biznisu, više informacija možete pronaći putem www.mi-bospo.org.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti