Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Milion maraka za razvoj malog gospodarstva u HNŽ-u

29.07.2020. 09:07 / Izvor: Akta.ba

Članovi Vlade Hercegovačko-neretvanske županije prihvatili su Plan provedbe Programa razvitka malog gospodarstva za 2020. godinu Ministarstva gospodarstva u iznosu od 1.000.000 KM, priopćeno je u utorak nakon sjednica Vlade HNŽ-a. Tijekom rasprave, istaknuto je uvjerenje kako će i ova potpora pomoći u osnaživanju gospodarstva koje dodatno trpi velike posljedice zbog korona krize.

Također, usvojen je Program utroška sredstava Ministarstva za transfere neprofitnim organizacijama u iznosu od 140.000 KM. 

Vlada je usvojila Program o izmjenama i dopunama Programa utroška novčanih sredstava za novčane potpore u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i prehrambeno-prerađivačkoj proizvodnji s kriterijima raspodjele sredstava. Istaknuto je da je za ovu namjenu povećan ukupni iznos sredstava koji sada iznosi 2.000.000 KM.

Vlada je usvojila niz odluka iz resora Ministarstva za pitanja branitelja vezanih za ostvarivanje prava temeljem Zakona o dopunskim pravima branitelja i članova njihovih obitelji koje se odnose na pokrivanje troškova liječenja i potpore osobama u stanju socijalne potrebe, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Na sjednici Vlada je razmotrila i prihvatila Informacija o poslovanju Javnog poduzeća Šumsko-gospodarsko društvo „Šume Hercegovačko-neretvanske“ d.o.o. Mostar za 2019. godinu.

U obrazloženju Informacije ravnatelj Trpimir Jelić iznova je istaknuo ozbiljnu devastaciju šumskog dobra pozvavši još jedanput sve dionike uključene u tu problematiku da se istinski zauzmu za njegovo rješavanje. 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti