Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Ministarstvo privrede KS: Održano javno otvaranje ponuda banaka pristiglih na Javni poziv

20.08.2021. 07:51 / Izvor: Akta.ba

Javno otvaranje ponuda po Javnom pozivu za izbor banke/banaka - partnera za plasman kreditne linije uz subvencioniranje troškova kamate za kredite odobrene subjektima male privrede koji imaju sjedište u Kantonu Sarajevo, a koje je zaprimilo Ministarstvo privrede KS upriličeno je danas u 16 sati, u multimedijalnoj sali zgrade Kantona Sarajevo. 

"Na javni poziv za izbor banke/banaka – partnera za plasman kreditne linije kreditiranja poslovnih subjekata pod povoljnijim uslovima prijavile su se tri banke; BBI banka, Sberbanka i UniCredit banka. Obzirom da nam je cilj da ova kreditna linija što prije bude operativna, danas je, shodno opredjeljenju Ministarstva privrede da svi poticajni procesi budu javni i transparentni, upriličeno javno otvaranje ponuda pristiglih po ovom javnom pozivu, a kojem su prisustvovali ovlašteni predstavnici sve tri banke koje su poslale prijave na javni poziv, kao i članovi Komisije za izbor banke ili banaka za plasman poticajnih kreditnih sredstava", istakao je ministar privrede KS Adnan Delić.

Komisija će utvrditi tehničku ispravnost pristigle dokumentacije i ocijeniti dostavljene ponude, te početkom naredne sedmice objaviti preliminarne rezultate na web stranici Ministarstva privrede i oglasnoj ploči KS. 

"Po završetku propisane procedure Ministarstvo privrede će ponuditi banci, odnosno bankama koje su zadovoljile uvjete javnog poziva ugovor kojim će se regulisati partnerski odnos Ministarstva i banke/banaka partnera, nakon čega će banke raspisati konkurs za provođenje kreditne linije za kreditiranje poslovnih subjekata pod povoljnijim uslovima, odnosno sa stopostotnim subvencioniranjem kamate po preuzetom kreditu do milion KM po poslovnom subjektu", pojasnio je ministar Delić.
 
Podsjećamo da je ova kreditna linija iz Programa razvoja male privrede za 2021. godinu, te da za ovaj program Ministarstvo privrede izdvaja pet miliona KM, što ga čini najznačajnijim i s najvećim iznosom projiciranih sredstava od oko 90 miliona KM, koja će se u narednim mjesecima implementirati u privredu Kantona Sarajevo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti