Nakon 25 godina uređuje se prostor oko Kampusa, koji će biti pretvoren u park

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Nakon 25 godina uređuje se prostor oko Kampusa, koji će biti pretvoren u park

14.08.2019. 16:07 / Izvor: Akta.ba

Radnici Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Park krenuli su rano jutros u akciju čišćenja i uređenja Kampusa Univerziteta u Sarajevu, kako bi ovaj prostor uskoro bio pretvoren u zelenu površinu. Ovu aktivnost realizuje Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture KS u saradnji sa rektoratom koji finansira ovaj projekt.

"Ovaj dio grada je godinama predstavljao ruglo, a studenti sa nekoliko sarajevskih fakulteta bit će pozvani da predlože nekoliko idejnih rješenja, od kojih će najbolje biti prihvaćeno, te će na taj način imati priliku ovaj prostor urediti po svojoj želji", istakao je ministar Mandić.

Ovom prilikom, premijer Kantona Sarajevo Edin Forto poručio je da će se nakon 25 godina prostor Kampusa očistiti, zahvaljujući dobroj volji rektoru Rifetu Škrijelju, ministru Mandiću i kantonalnim firmama Park i Rad.

"Ne samo da će se urediti nego će biti pretvoren u park, koji će studenti Akademije likovne umjetnosti i Arhitekture urediti ovaj prostor kako bi naši sugrađani u njemu mogli uživati", najavio je premijer Forto.

 

 

PODIJELI:

TAGOVI:

Kampus

park

uređenje

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti