Od danas ponovo u funkciji vrtići i autoškole

18.05.2020. 09:55 / Izvor: Akta.ba
Od danas ponovo u funkciji vrtići i autoškole

Ovom naredbom prijem prijava za polaganje ispita za vozača motonih vozila i polaganje ispita nastavlja se u skladu sa uobičajenom procedurom.

Ministar za obrazovanje nauku i mlade Kantona Sarajevo u petak je na osnovu Zaključka Štaba civilne zaštite Kantona Sarajevo donio, Naredbu, broj: 11-34-8297-9/20 od 15.5.2020. godine, kojom se dozvoljava rad predškolskim ustanovama, ustanovama za obrazovanje odraslih i autoškolama na području Kantona Sarajevo počevši od 18.5.2020. godine.

Za organizaciju rada u predškolskim ustanovama u uvjetima pandemije uzrokovane koronavirusom (COVID-19), Javna ustanova Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo donio je "Smjernice za prevenciju i kontrolu infekcije COVID-19 u obdaništima i predškolskim ustanovama Kantona Sarajevo“ kojih su dužni pridržavati se radnici predškolskih ustanova, roditelji i djeca.

U naredbi se navodi da se dozvoljava rad predškolskih ustanova na području Kantona Sarajevo, uz obavezno poštivanje „Smjernica za prevenciju i kontrolu infekcije COVID-19 u obdaništima i predškolskim ustanovama" Javne ustanove Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, počevši od 18.05.2020. godine.

Dozvoljava se rad ustanova za obrazovanje odraslih na području Kantona Sarajevo, uz obavezno poštivanje naredbi i preporuka Feralnog štaba civilne zaštite, Štaba civilne zaštite Kantona Sarajevo i higijensko-epidemioloških mjera Javne ustanove Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo.

Kao treća tačka naredbe jeste da se dozvoljava rad autoškola na području Kantona Sarajevo, uz obavezno poštivanje „Smjernica za prevenciju i kontrolu infekcije SARS-COV-2 virusom u radu autoškola u kontekstu relaksacije mjera" Javne ustanove Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo.

Ovom naredbom prijem prijava za polaganje ispita za vozača motonih vozila i polaganje ispita nastavlja se u skladu sa uobičajenom procedurom.

Nadalje, svi kandidati koji su, prije stupanja na snagu naredbe o obustavi polaganja ispita za vozače motornih vozila, bili prijavljeni za ispite i kojim je bio utvrđen termin polaganja, obavezno moraju ponovno izvršiti prijavu istih, bez plaćanja naknade predviđene za ispit, kako bismo sa sigurnošću mogli utvrditi novi raspored polaganja ispita.

Ustanovama za obrazovanje odraslih na području Kantona Sarajevo, u skladu sa donesenom Naredbom, dozvoljen je rad u punom kapacitetu uz obavezu poštivanja naredbi i preporuka Federalnog štaba civilne zaštite, Štaba civilne zaštite Kantona Sarajevo i higijcnsko-epidemioloških mjera Javne ustanove Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo.

PREUZMI DOKUMENT:
Smjernice za prevenciju i kontrolu infekcije COVID-19 u obdaništima i predškolskim ustanovama

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti