Održan seminar o Fidicovim uvjetima ugovora

04.07.2016. 12:20 / Izvor: Akta.ba
Održan seminar o Fidicovim uvjetima ugovora

Seminar je bio namjenjen izvođačima radova, investitorima, nadzornim organima, konsultantima, državnim institucijama i agencijama.

U prostorijama Privredne/Gospodarske komore Federacije Bosne i Hercegovine  30. juna i 1. jula 2016. godine održan dvodnevni specijalistički akreditirani seminar pod nazivom „Upravljanje projektima u izgradnji objekata i industrijskih postrojenja i Fidic ugovori“

Seminar su organizirali Privredna komora F BiH i Udruženje konsultanata i inženjera BiH sa ciljem da se učesnici seminara upoznaju sa  Fidicovim uvjetima ugovora (Crvena knjiga, Roza knjiga, Žuta knjiga), kao i savremenim konceptom upravljanja projektima.

Seminar je bio namjenjen izvođačima radova, investitorima, nadzornim organima, konsultantima, državnim institucijama i agencijama.

"Analizirajući tržišne prilike i odnose, a sa ciljem unapređenja konkurentnosti privrede BiH, posebno domaćeg građevinskog i konsalting sektora, opredjelili smo se da u suradnji sa Udruženjem konsultanata i inženjera BiH zainteresiranoj ciljnoj skupini približimo jednu važnu oblast u građevinarstvu, a to je upravljanje projektima i FIDIC ugovori, od čega ovisi postizanje zadatih i ugovorenih ciljeva privrednih društava, a onda i ukupne ekonomije“,  izjavio je   predsjednika Privredne komore Mirsad Jašarspahić.

Atraktivnost teme i veliki interes pokazali su, svojim odzivom na seminar, brojni predstavnici investitora, privrede, naučno-istraživačkih institucija...što posebno ohrabruje nas, kao organizatore, da smo u svom domenu djelovanja ostvarili efekat na putu unapređenja konkurentnosti privrede.

U Bosni i Hercegovini investicije su u zamahu svog djelovanja, a građevinski sektor je direktno oslonjen na investiciona dešavanja, tako da smatramo da je od posebnog značaja da našim firmama dajemo potporu rasta i razvoja kroz angažman na investicionim ulaganjima u našoj zemlji, ali na način da, između ostalog, i kroz ovaj vid edukacije, učestvujemo u izgradnji njihovih konkurentskih prednosti, Posebno nas ohrabruje činjenica da je iskazan veliki interes za učešće na ovom seminaru, tako da će seminar u skoro vrijeme biti ponovo organiziran, naveo je on. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti