Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Okončan tender: Sarajevo dobija mobilnu ledenu plohu moderne tehnologije

12.11.2018. 14:01 / Izvor: Fena

Direktor Centra Skenderija Amer Kapo i predstavnik hrvatske firme "Arctic" Denis Ventin potpisali su danas u Sarajevu ugovor o nabavci mobilne plohe za profesionalne i rekreativne sportove na ledu.

Radi se o konačnoj realizaciji javne nabavke mobilne ledene plohe na kojoj će, kako je kazao Kapo, biti održani sportski sadržaji za vrijeme održavanja Evropskog zimskog omladinskog olimpijskog festivala - Eyofa Sarajevo 2019. što je svakako jedan od najvećih događaja u BiH i regiji. Projekt se realizuje uz podršku Vlade i Skupštine Kantona Sarajevo, koja je odobrila sredstva za nabavku.

Firma Arctic je pobijedila na tenderu i shodno ugovoru, naveo je Ventin, isporučit će opremu moderne tehnologije. Uz opremu, rashladne uređaje nude i mobilnu podlogu, veličine 1.800 metara kvadratnih, koja svojom veličinom zadovoljava uslove za održavanje službenih takmičenja, ogradu, posebne zaštitne jastuke, modernu mašinu za obradu leda i drugo.  

Vrijednost radova, dodao je Kapo, sa PDV-om iznosi oko milion KM.

Kapo je dodao da će u predstojećem periodu biti održane manifestacije poput Sajma privrede i Dječjeg sajma.

U kontekstu nedavnog inspekcijskog pregleda, Kapo je napomenuo da se radi na otklanjanju nedostataka i pribavljanju novog atesta u vezi za vatrodojavnim sistemom.

"U Centru Skenderija je u posljednjih šest mjeseci urađeno toliko da Skenderija nije bila nikada sigurnija u posljednjih 20 godina. Najveći problem je što imamo stari vatrodojavni sistem koji je ispravan, ali nemamo novi atest koji već četiri godine pokušavamo pribaviti", kazao je Kapo.   

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti