Općinu Jablanica posjetila delegacije iz Republike Turske

04.10.2019. 09:13 / Izvor: Akta.ba
Općinu Jablanica posjetila delegacije iz Republike Turske

Općinu Jablanica posjetila je delegacija iz Republike Turske, oblast Badžilara, koju je primio Općinski načelnik Salem Dedić sa saradnicima.

Općinu Jablanica posjetila je delegacija iz Republike Turske, oblast Badžilara, koju je primio Općinski načelnik Salem Dedić sa saradnicima.

Delegacija R Turske koju predvodi Ministar obrazovanja oblasti Badžilar Mustafa Jilmaz, zajedno sa pomoćnikom načelnika Jalčinom Jildirim, direktorom osnovne škole iz Badžilara i privrednicima iz ove Turske općine, boravi u općini Jablanica u sklopu zajedničke saradnje dviju škola, O.Š.“Suljo Čilić“ i osnovne škole iz Badžilara.

Ovom prilikom Općinski načelnik Salem Dedić izrazio je dobrodošlicu članovima Turske delegacije, te ih ukratko, kao domaćin, upoznao sa općinom Jablanica i zajedničkom saradnjom sa općinama iz R Turske, koju Općina Jablanica planira razvijati, a prisutnima je prikazan i promotivni video općine Jablanica „Investirajte u Jablanicu“.

Općinski načelnik je izrazio željenje da ovoj posjeti, zbog zemljotresa u R Turskoj koji su se desili u proteklom periodu, nije mogao prisustvovati i gradonačelnik općine Badžilar, a kako bi se pristupilo potpisivanju povelje o bratimljenju ove dvije općine, što će se, nada se, desiti u skorije vrijeme, a kako bi se moglo krenuti u realizaciju zajedničkih projekata.

Ministar obrazovanja oblasti Badžilar Mustafa Jilmaz u svom obraćanju je istaknuo dobre odnose ove dvije općine, kao i saradnju koju grade dvije osnovne škole, ali je također izrazio veliku zahvalnost na srdačnoj dobrodošlici i prijemu sa željom za unapređenje saradnje ove dvije općine u budućnosti.

Prisutnima se obratio i direktor O.Š.“Suljo Čilić“ Jablanica Edin Idrizović, koji je također naglasio izuzetno dobru saradnju sa osnovnom školom iz Badžilara, ali i zahvalio Općinskom načelniku na nesebičnoj podršci bez koje ova saradnje ne bi bila moguća. Na kraju ovog sastanka uslijedilo je međusobno uručivanje poklona

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti