Otvoren regionalni summit poduzetnika SJE ''300 najboljih''

05.03.2016. 08:30 / Izvor: Akta.ba

Poruka Sammita je bila kako je društveni razvoj u mnogočemu suovisan razvoju poduzetništva.

U Hotelu Sheraton ui Dubrovniku otvoren je 3. Regionalni summit poduzetnika Srednje i Jugoistočne Europe (SJE) 300 NAJBOLJIH.

Na uvodnoj konferenciji za medije prisutnima su se obratili organizatori, ujedno članovi Međunarodnog ekonomskog foruma PERSPEKTIVE, prilikom čega se Vinko Ćuro, predsjednik Upravnog odbora spomenutog i predsjednik Uprave PROMO-GLOBAL Zagreb, dotakao ključnih elemenata skupa, globalne ekonomije i poduzetništva.

"Budućnost ekonomije počiva na mikroprostorima", kazao je Ćuro, najavivši pojedine aktivnosti Summita čija konačna poruka je kako društveni razvoj je u mnogočemu suovisan razvoju poduzetništva.

Svoju riječ dobrošlice uputio je i Nikica Gabrić, predsjednik Programskog odbora MEF PERSPEKTIVE, te osnivač i vlasnik Bolnice za oftalmologiju Svjetlost Zagreb. 

Gabrić je obratio pažnju auditoriju kako vijesti koje nam se danas plasiraju su u većini slučaja negativne, nadodavši kako, logično, u takvom ozračju nema optimizma ni vjere u budućnost i investiranje.

"Nalazimo se u vrijednosnoj, a ne ekonomskoj krizi, stoga bilo kakav showbizz nije vrijedan pažnje u odnosu na sve sudionike Summita kojim investicijama i pothvatima služe kao primjer društvu", zaključio je.

Prof. Dr. Jugoslav Jovičić, predsjednik Programskog savjeta Regionalnog summita poduzetnika „300 najboljih“ i prorektor za međunarodne odnose i suradnju na Univerzitetu u Travniku, pak je najavio obiman program skupa, posebice istaknuvši jačanje mreže mladih poduzetnika (4E) kao jednog od najnovijih i hvalevrijednih projekata pokrenutih od strane MEF Perspektive.

Na samom kraju, makedonski poduzetnik - Svetozar Janevski, predsjednik Uprave Tikveš, istovremeno grupacije M 6 Skoplje kazao je kako u posljednih 25 godina prevelika važnost se pridaje političarima, a ne poduzetnicima, stoga ne čudi da su upravo oni (poduzetnici) prvi na liniji bojišnice u borbi s birokracijom i otuđenošću te shodno tome zaslužuju našu pomoć i poticaj.

Summit poduzetnika 300 NAJBOLJIH nastavljen je CROATIA BUSINESS SUMMITom –"Proizvodnja, izvoz, konkuretnost = stabilnost, razvoj, napredak". Ostatak aktivnosti odvijat će se prema ustaljenom rasporedu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti