Počeo Forum o razmjeni podataka u poreske svrhe

27.11.2019. 08:20 / Izvor: Akta.ba
Počeo Forum o razmjeni podataka u poreske svrhe

U Parizu je počelo zasjedanje Globalnog foruma o transparentnosti i razmjeni podataka u poreske svrhe posvećeno suzbijanju utaje poreza.

U Parizu je počelo zasjedanje Globalnog foruma o transparentnosti i razmjeni podataka u poreske svrhe posvećeno suzbijanju utaje poreza i napretku postignutom u implementaciji standarda u poreskoj transparentnosti i razmjeni informacija, saopšteno je danas iz Ministarstva finansija Republike Srpske.

Učesnici foruma, na kojem učestvuju predstavnici više od 158 zemalja, a među njima i Ministarstva finansija Republike Srpske, razmijeniće mišljenja o napretku međunarodne saradnje, kao i o koristima i globalnom uticaju poreske transparentnosti.

Na forumu će biti riječi o poreskoj transparentnosti u suzbijanju ilegalnih finansijskih tokova, kao i iskustvima koja su stečena primjenom automatske razmjene informacija o finansijskim računima.

Biće riječi i o budućnost poreske transparentnosti u digitalizovanoj ekonomiji i usvojena agenda za budući rad na ubrzanju međunarodne saradnje protiv utaje poreza, navodi se u saopštenju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti