Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Poduzimaju se mjere za nadgledanje javnih nabavki u Kantonu Sarajevo

Naglašeno je da će Ured voditi aktivnosti supervizije, pri čemu će se posebno voditi računa o poštivanju svih propisa i procesa koji se odnose na zapošljavanje.

24.03.2020. 12:29 / Izvor: Akta.ba

Održan je sastanak premijera Kantona Sarajevo Marija Nenadića i šefa Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom KS Erduana Kafedžića i prilikom kojeg je razmatrano aktuelno stanje u Kantonu Sarajevo.

Šef ovog Ureda danas je izjavio sljedeće:

"Poduzećemo posebne mjere u nadgledanju javnih nabavki u Kantonu Sarajevo jer postoji visok rizik od zloupotrebe javnih nabavki, obzirom da su neki procesi znatno ubrzani. Također, Ured redovno radi na svim svojim aktivnostima. Ovim putem apelujemo na sve predstavnike institucija Kantona Sarajevo da pažljivo planiraju sve svoje procese uzevši u obzir rizike koje nosi vanredna situacija. Ured i dalje provodi sve radnje koje se odnose na prijavu imovine dužnosnika Kantona Sarajevo, tako da su to neke od ključnih tačaka o kojima smo danas razgovarali."

Pored navedenih, jedna od tema sastanka bila je ukidanje moratorija na zapošljavanje. Naglašeno je da će Ured voditi aktivnosti supervizije, pri čemu će se posebno voditi računa o poštivanju svih propisa i procesa koji se odnose na zapošljavanje. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti