Predstavljamo: Rolling d.o.o. Sarajevo, društvo za građevinarstvo, projektovanje, inženjering, konsalting i sanaciju - Vodeće preduzeće iz oblasti sanacije i ojačanja konstrukcija u BiH

28.07.2009. 08:46 / Izvor: eKapija.ba
Predstavljamo: Rolling d.o.o. Sarajevo, društvo za građevinarstvo, projektovanje, inženjering, konsalting i sanaciju - Vodeće preduzeće iz oblasti sanacije i ojačanja konstrukcija u BiH

(Dom mladih Skenderija)

Firma "Rolling" d.o.o. Sarajevo je registrovana 1992. godine kao društo za građevinarstvo inženjering i trgovinu.

Pretežna djelatnost ove firme je visokogradnja, specijalni radovi u oblasti sanacije i ojačanja konstrukcija, inženjering, projektovanje, niskogradnja kao i nadzor nad izgradnjom objekata.

Tokom ratnih dešavanja u BiH firma "Rolling" d.o.o. nastavlja sa radom u Saveznoj Republici Njemačkoj, gdje se između ostalog specijalizira na radovima sanacije i ojačavanja konstrukcija modernim materijalima i tehnologijama.

U dosadašnjem radu realizirali su građevinske poslove koji se odnose na novogradnju, sanaciju konstrukcije i uopšte rekonstrukcije objekata, ubrajajući i infrastrukturne objekte niskogradnje. Radove izvode samostalno i u kooperaciji sa drugim firmama.

(Carinski Terminal "Intereuropa RTC")

Firma Rolling d.o.o. je nakon dugogodišnje saradnje sa renomiranom i vodećom firmom iz oblasti sanacije i ojačanja konstrukcija S&P Clever Reinforcement GmbH iz Švicarske postala ekluzivni zastupnik S&P proizvoda za Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Makedoniju i Albaniju, a posjeduje i ovlaštenje za ugradnju S&P materijala.

Tehničko stručno savjetovanje za složene sisteme sanacije obezbjeđuje firma S&P Reinforcement GmbH iz Njemačke, a za praćenje kvaliteta rada ove uspješne firme angažuju Građevinski fakultet – Institut za materijale i konstrukcije (IMK) Sarajevo.

"Danas je naše preduzeće vodeće iz oblasti sanacije i ojačanja konstrukcija u BiH, posluje rentabilno i redovno izvršava sve svoje zakonom predviđene obaveze . Firma Rolling d.o.o. ima prosječno 20 stalno uposlenih radnika. U saradnji sa našim kooperantima možemo izvršiti poslove `od ideje do upotrebe` objekta", istakli su u ovoj kompaniji za portal eKapija.ba.

Pored inženjera arhitekture i građevine sa velikim iskustvom iz ove oblasti, raspolažu sa kvalitetnim mladim stručnjacima iz oblasti arhitekture i finansija koji poznaju nove tehnologije i više stranih jezika, kao i kvalifikovanom radnom snagom za izvođenje građevinskih radova.

(Zgrada prijateljstva Grčke i Bosne i Hercegovine)

"Također, posjedujemo i odgovarajuću opremu za izvođenje radova i za ispitivanje kvaliteta izvedenih radova. To nam je omogućilo da pored građevinske djelatnosti pružamo i usluge nadzora, konsaltinga i implementacije projekata", kazali su u kompaniji Rolling d.o.o. Sarajevo.

Iz bogate referenc liste najznačajniji poslovi iz oblasti sanacije i ojačanja konstrukcije kao i adaptacije objekata su:

- Poslovni centar UNIS u Sarajevu,

- Neboderi u Ul. Trg Heroja u Sarajevu,

- Distributivni centar DC Rajlovac – Sarajevo,

- Stambeni objekat "ŠIBICA" u Sarajevu,

- Termoelektrana Kakanj – Ćatići,

(Poslovni centar UNITIC)

- Elektroprivreda BiH,

- Zgrada prijateljstva Grčke i Bosne i Hercegovine u Sarajevu (bivše Izvršno Vijeće RBiH),

- Energoinvest d.d. Sarajevo

- DOM MLADIH Centar Skenderija Sarajevo,

- Carinski Terminal "Intereuropa RTC" dd Sarajevo (izgradnja Kompleksa),

- Hotel "EVROPA" Sarajevo,

- NATRON HAYAT Maglaj,

- Poslovni objekat "PINK BH COMPANY" Sarajevo,

- Fabrika Duhana Sarajevo d.d.,

- Most "Otoka" u Sarajevu

i mnogi drugi objekti.

Kompanija Rolling d.o.o. Sarajevo je nedavno završila radove sanacije i ojačanja konstrukcije nad objektom `Direkcije za Civilno Zrakoplovstvo` BiH, a trenutno vrše pružanje konsalting usluga i implementaciju na provedbi projekta `Lokalnih troškova` firme TALGO S.L. Madrid-Španija, te izvode radove na spajanju fragmenata munare džamije Ferhadija u Banjoj Luci.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Vijesti"

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti