Predstavnici Khazanah Holdinga dolaze na SBF 2013

22.04.2013. 12:14 / Izvor: eKapija.ba
Predstavnici Khazanah Holdinga dolaze na SBF 2013

"Khazanah Nasional" jedan je od najznačajnijih investicijskih fondova u Aziji i vodeći ulagač u oblasti poljoprivrede, finansijske industrije, telekomunikacija, transporta, zdravstvene industrije, infrastrukture...

Predstavnici malezijskog državnog investicijskog holdinga "Khazanah Nasional" najavili su učešće na 4. međunarodnoj investicijskoj konferenciji Sarajevo Business Forum 2013 – Modeli razvoja i lekcije za jugoistočnu Evropu”, koja će se 17. maja održati u glavnom gradu BiH.

"Khazanah  Nasional" jedan je od najznačajnijih investicijskih fondova u Aziji i vodeći ulagač u oblasti poljoprivrede, finansijske industrije, telekomunikacija, transporta, zdravstvene industrije, infrastrukture, građevinarstva, medija, nekretnina, biotehnologije i komunalnih  usluga. Portfolio "Khazanah" čine velike azijske kompanije poput:"Malaysian Agrifood Corporation Berhad" (MAFC) – vodeća kompanija za proizvodnju i preradu hrane, CIMA - treći najveći proizvođač cementa u Maleziji i „IHH Healthcare Berhad” koji u svom sastavu uključuje međunarodne privatne klinike  poput "Acibadem" iz Turske.

U sastavu "Khazanah Holdinga" nalazi se i "UEM Group Berhad" inžinjersko - građevinski konglomerat  koji posjeduje imovinu u vrijednosti  8,3 milijardi američkih dolara i koji je prisutan u više od 20 zemalja svijeta. U vlasništvu Holdinga je i "Opus Group Berhad", multinacionalna kompanija specjalizirana za izgradnju i održavanje auto-puteva, aerodroma, željezničkih pruga, te "Tenaga Nasional Bhd" vodeća kompanija  iz oblasti proizvodnje električne energije sa više od šest miliona korisnika.

Predstavnici "Khazanah  Nasional" su pokazali interes za privredu BiH i najavili ponovni dolazak na Sarajevo Business Forum gdje će nastaviti tražiti priliku za investiranje u našu zemlju i održavati sastanke sa domaćim privrednicima.

Podsjećanja radi, na ovogodišnjem Sarajevo Business Forumu, koji kao i prethodnih godina organizira BBI banka i njen VIP biznis klub u saradnji sa Islamskom razvojnom bankom (IDB), najavljeno je učešće eminentnih gostiju, Dr. Mahathir Mohamada, bivšeg premijera Malezije, Ali Babacana zamjenika premijera Turske i Dr. Danila Turka, bivšeg predsjednika Slovenije.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti