Pripreme za bihaćki sajam EKOBIS: Krajnji cilj sklapanje ugovora između privrednika

27.07.2009. 14:11 / Izvor: Oslobođenje
Pripreme za bihaćki sajam EKOBIS: Krajnji cilj sklapanje ugovora između privrednika

Domaće i strane kompanije iz oblasti ekologije, turizma, održivog razvoja i proizvodnje zdrave hrane veoma su zainteresovane za učešće na ovogodišnjem sajmu EKOBIS u Bihaću, koji će biti održan od 03.09. do 06.09. 2009. godine, prenosi Oslobođenje.

"Prema najavama, broj izlagača biće veći od prošlogodišnjeg, a naša očekivanja su da će se prihodi od održavanja manifestacije dodatno uvećati", ističu u Privrednoj komori Unsko-sanskog kantona.

Kada je riječ o pratećim sadržajima sajma, oni će pratiti aktuelna privredna zbivanja. U okviru EKOBIS-a biće održan Sajam poslovnog povezivanja koji organizira Regionalni centar za poslovno povezivanje, a koji finansira Delegacija Evropska komisije u BiH. Sajam poslovnog povezivanja obilježit će sastanci tipa jedan na jedan, čiji je krajnji cilj sklapanje ugovora između privrednika.

Program pratećih sadržaja obilježit će više stručnih sadržaja poput međunarodne konferencije o regionalnoj saradnji koja će ove godine biti posvećena afirmaciji organske poljoprivrede i proizvodnji hrane, što je i moto ovogodišnjeg sajma.

Planirano je i obilježavanje desetogodišnjice privredne saradnje sa hrvatskim gospodarskim komorama županija Pula i Zadar te prezentacija rezultata projekta Akademije ženskog poduzetništva i rezultata projekta "Serbian – Bosnian SPA – Adventures", te stručni skup o ruralnom turizmu.

Predsjednik Komore Ismet Pašalić ovim povodom je najavio potpisivanje sporazuma o saradnji s Privrednom komorom Beograda, te seminar "Okolinsko upravljanje ISO 14001:2004" i Smaragdnu noć, kada se najuspješnijim izlagačima dodjeljuju sajamske nagrade i priznanja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti