Projekat Dijaspora za razvoj obezbijedio 436.000 KM za podršku investicijama

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Projekat Dijaspora za razvoj obezbijedio 436.000 KM za podršku investicijama

30.11.2019. 08:57 / Izvor: Akta.ba

UNDP je objavio javni poziv za dodjelu grantova za podršku investicijama u okviru projekta Dijaspora za razvoj.

Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu grantova u svrhu podrške investicijama u saradnji s dijasporom jedna je od aktivnosti projekta "Dijaspora za razvoj" koji realizuje Vlade Švicarske i Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, u partnerstvu s Razvojnim programom Ujedinjenih naroda (UNDP) i Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM) u BiH. 

Osnovni cilj projekta je da doprinese poboljšanju socio-ekonomskih prilika i perspektiva za žene i muškarce u BiH, kao i unapređenju njihovog kvaliteta života kroz snažniju saradnju s dijasporom.

Ukupno raspoloživa finansijska sredstva (u obliku bespovratnih sredstava) po ovom javnom pozivu iznose ukupno 436.000 KM. Maksimalni iznos bespovratne finansijske podrške po projektu iznosi 200.000 KM, dok je minimalni iznos podrške po projektu 88.000 KM. Podnosilac prijedloga investicijskog projekta mora osigurati sufinansiranje u vrijednosti od najmanje 60% od ukupnog iznosa investicije.

Sufinansiranje može biti djelomično ili u potpunosti obezbjeđeno i kroz kreditna sredstva Razvojne banke FBiH (RB FBiH), pod povoljnim uslovima, a korištenje kreditnih sredstava RB FBiH nije obavezan uslov za učešće u ovom javnom pozivu.

Krajnji rok za podnošenje prijedloga investicijskih projekata je 23. decembar 2019.

Projekat D4D zadržava pravo da po ovom pozivu ne raspodijeli sva raspoloživa sredstva, u slučaju da kvalitet projektnih prijedloga ne bude zadovoljavajući.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti