Vijesti/ BOSNA I HERCEGOVINA

REDAH dodijelio 27 darovnica za sufinanciranje projekata

Fond dostupan malim i srednjim poduzećima te općinama regije Hercegovina kroz Grant shemu Razvojnog fonda kroz prošlu i ovu godinu iznosi 610.000,00 eura.

25.03.2013. 14:09 / Izvor: eKapija.ba

Danas, 25.03.2013., u prostorijama REDAH-ovog Centra za ruralni razvoj i poljoprivredu dodijeljenjo je 27 darovnica za grantove iz komponente grant sheme Razvojnog fonda u okviru projekta CREDO Hercegovina.

Prema Javnom pozivu za prijavu projekata za sufinanciranje u okviru projekta „CREDO Hercegovina“ koji provodi REDAH, a financira Švedska agencija za međunarodni razvoj i suradnju – Sida, objavljenom 21.01.2013., komisija za odabir korisnika grantova iz komponente grant sheme Razvojnog fonda u okviru projekta CREDO Hercegovina odobrila je 27 prijedloga projekata, od čega su odobreni projekti za 23 mala i srednja poduzeća iz sektora obuhvaćenih ovim javnim pozivom i 4 općine.

Fond dostupan malim i srednjim poduzećima te općinama regije Hercegovina kroz Grant shemu Razvojnog fonda kroz prošlu i ovu godinu iznosi 610.000,00 Eura.

Svi korisnici, poduzetnici i načelnici općina, danas su potpisali ugovore, te dobili detaljne informacije o uvjetima provedbe ugovora i preuzeli darovnice. Darovnice je korisnicima dodijelio direktor REDAH-a, g. Ivan Jurilj, koji se uz g. Nedima Bukvića, program officera SIDA-e u BiH, obratio korisnicima i ostalim uzvanicima.

Popis korisnika Grant sheme Razvojnog fonda iz drugog javnog poziva možete pogledati u priloženom prilogu.

PREUZMI DOKUMENT:
credo_redah.doc

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti