Šteta od 45,6 milijuna eura

Petrol prijeti da će zbog cijena goriva tužiti Vladu RH

28.12.2022. 07:38 / Izvor: Agencije
petrol

Petrol će u Hrvatskoj u znak prosvjeda zbog vladinih mjera regulacije cijena goriva u srijedu zatvoriti prodajna mjesta od 12 do 13 sati

 Petrol će u Hrvatskoj u znak prosvjeda zbog vladinih mjera regulacije cijena goriva u srijedu zatvoriti prodajna mjesta od 12 do 13 sati, priopćio je Petrol u utorak.

To je jedan od zaključaka saskupštine dioničara Petrola s koje su hrvatska i slovenska vlada pozvane da Petrolu nadoknade štetu zbog regulacije.

Prodajna mjesta Petrola u Hrvatskoj posluju pod tim brendom i brendom Crodux.

Petrol procjenjuje da je šteta od regulacije naftnih derivata u Hrvatskoj za 2022. godinu koju je pretrpio 45,6 milijuna eura.

Najavljuje da će u srijedu, 28. prosinca od 12 do 13 sati, zatvoriti svoja prodajna mjesta u Hrvatskoj, osim benzinskih postaja koje se nalaze na autocestama i na pomorskom dobru.

Točenje goriva za vrijeme zatvaranja prodajnih mjesta bit će omogućeno hitnim/interventnim službama.

"Ovom mjerom želi se skrenuti pažnja na ozbiljnost situacije i spriječiti poremećaje u opskrbi te moguću nestašicu naftnih derivata u Hrvatskoj. Petrol se ispričava svim svojim kupcima i zahvaljuje im na razumijevanju", kaže se u priopćenju.

Hina navodi da je Petrol podnio prijedlog za mirno rješenje spora pred Državnim odvjetništvom Republike Hrvatske, a u slučaju neuspješnog mirnog rješenja spora podnijet će odštetni zahtjev za osiguranje svoje pravne i financijske pozicije.

Iz Grupe Petrol najavljuju i podnošenje inicijative za pokretanje postupka ocjene suglasnosti s Ustavom Zakona o kontroli cijena.

Vlada Republike Hrvatske je zbog povećanja cijena naftne na svjetskom tržištu ove godine donijela uredbu kojom se ograničavaju najviše maloprodajne cijene goriva.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti