Sarajevo: Održana poslovna konferencija "Regionalni privredni razvoj i saradnja"

07.07.2011. 14:08 / Izvor: eKapija.ba
Sarajevo: Održana poslovna konferencija 'Regionalni privredni razvoj i saradnja'

Danas je u Hotelu Holiday Inn održana Poslovna konferencija Regionalni privredni razvoj i saradnja, a u organizaciji Nezavisne agencije za izbor i promociju menadžera BiH, jugoistočne i srednje Evrope. Podtema Konferencije bila je Razvoj informacionih tehnologija u regionu.

Uvodničari Konferencije bili su Gordana Kovačević, predsjednica Uprave kompanije Ericsson Nikola Tesla d.d. iz Zagreba, Nedžad Rešidbegović, generalni direktor kompanije BH Telecom d.d. Sarajevo i dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu – prof. Dr. Veljko Trivun.

(Pane Škrbić)

Ovaj impozantni skup menadžera iz cijelog regiona pozdravio je i poželio srdačnu dobrodošlicu u Sarajevu - Alija Behmen, gradonačelnik Sarajeva.

Skup su pozdravili Miomir Mugoša, gradonačelnik Glavnog grada Podgorice, Republika Crna Gora, Anders Hedlung, savjetnik u Ambasadi i zamjenik Šefa misije Ambasade Kraljevine Švedske u BiH.

Zanimljiva su bila izlaganja Mehe Mušića, vlasnika i generalnog direktora kompanije Bosnamed iz Sarajeva, kompanije koja je generalni zastupnik njemačke kompanije Dräger za BiH, zatim Halima Curija, generalnog menadžera kompanije Lexmark International BH d.o.o. iz Sarajeva i Romana Mateka, generalnog direktora kompanije Thermana d.d. Laško, Republika Slovenija.

Na Poslovnoj konferenciji diskutanti su bili još Dalibor Marinčić, rukovoditelj Sektora za pripremu izgradnje i izgradnju proizvodnih objekata Elektroprivrede HZ HB Mostar, Verica Maraš, izvršna direktorica kompanije 13. Jul-Plantaže a.d. Podgorica, Republika Crna Gora, koja se osvrnula na aktuelno stanje i perspektive crnogorskog vinogradarstva i Dejan Cverlin, direktor kompanije Bioles Horizont iz Maribora, Republika Slovenija

"Osnovna tema ovih tradicionalnih godišnjih okupljanja najuspješnjih menadžera u Sarajevu je optimizam, a ne pesimizam, rješenje problema, a ne kukanje nad problemima, unošenje pozitivne energije u naš rad i naše živote, što jedino mogu sposobni menadžeri i ljudi njihovog kova", rekao je u svom uvodnom obraćanju Pane Škrbić, predsjednik Organizacionog odbora Konferencije.

Prema njegovima riječima učesnici ove Konferencije i dobitnici priznanja i inače privrednici - razgovaraju i dogovaraju jačanje privrede, ekonomske saradnje u regionu jugoistočna i srednja Evropa i o još dinamičnijem razvoju biznisa. Teme ovog Foruma prethodnih godina su - voda kao resurs regiona, zdrava hrana kao naša šansa, odnosno turizam, te putne komunikacije kao uslov razvoja regiona, biznis u uslovima ekonomske krize – kao šansa, a ne kao problem.

"Ove godine odlučili smo se za temu `Informacione tehnologije i njihova uloga u razvoju privrede i društva u cjelini`, kao vrlo aktuelna tema sadašnjosti i budućnosti biznisa i ekonomije", kazao je Škrbić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti