Šarović: EBRD najavio ambiciozne planove za BiH i ulaganja od 400 mil. KM

08.05.2019. 16:00 / Izvor: Akta.ba
Šarović: EBRD najavio ambiciozne planove za BiH i ulaganja od 400 mil. KM

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović je rekao da je zadovoljan dosadašnjim tokom Godišnjeg sastanka EBRD-a.

Godišnjeg sastanka Odbora guvernera EBRD-a održava se u Sarajevu. Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović je rekao da je zadovoljan dosadašnjim tokom Godišnjeg sastanka EBRD-a.

Na sjednici će biti donesene najvažnije odluke koje se tiču investicija u 2019. godini, a odnose se na investiranje EBRD u svijetu, zapadnom Balkanu i BiH.

„Već neke projekcije su nam poznate. Suma Chakrabarti je sinoć na sastanku s predsjedavajućim i zamjenicima predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH iznio vrlo ambiciozne planove, najavljujući za BiH 400 miliona eura svake godine investiranja, počevši od 2019. godine, pod uslovom da budemo ažurni i da se ne čeka na naše odluke. Ovo je duplo veći iznos od dosadašnjeg ulaganja EBRD-a u BiH i dobra vijest jer će EBRD najviše investirati u BiH", kazao je Šarović, te naglasio da je sve na nama i na našoj spremnosti da pametno biramo projekte.

Najavio je da se za sutra očekuje predstavljanje Bosne i Hercegovine na kojem ćemo vidjet kako smo se pripremili.

Šarović smatra, kako bi sutra trebali pokazati zbog čega vrijedi ulagati u BiH, koji su to sektori koji su konkurentni u odnosu na druge.

E. Ko.

 

Foto: EBRD

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti