Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

SECTOR grupacija: Prestanite sa političkom zloupotrebom imena Slaviše Krunića

25.12.2020. 15:23 / Izvor: Akta.ba

Posljednjih mjeseci ime Slaviše Krunića i kompanija koje je stvorio konstantno se, uglavnom u nekim političkim krugovima, koriste kao poligon za dnevno političke obračune, ostvarivanje ličnih interesa i prikupljanje jeftinih političkih poena. Tim povodom, iz SECTOR grupacije oglasili su se saopštenjem za javnost, koje prenosimo u potpunosti.

"SECTOR grupacija uspješno završava još jednu poslovnu godinu. Zalaganjem svih zaposlenih iza nas su rezultati koji potvrđuju da i u vrijeme krize možemo da napravimo značajan iskorak.

Kompanije Sector Security, Žitopeka i Žitoprodukt koje je stvorio Slaviša Krunić i danas su u vlasništvu njegove porodice i zapošljavaju više od 1.500 radnika. Zahvaljujući razumijevanju naših saradnika i poslovnih partnera nastavili smo ono što je otpočetka bila naša misija, da stvaramo novu vrijednost i mislimo na ljude.

Želimo da se zahvalimo svim našim klijentima, a posebnu zahvalnost dugujemo menadžmentu kompanije Prointer ITSS sa kojima je i Slaviša Krunić uspješno sarađivao. Svoje resurse stavili su na raspolaganje i konkretno pomogli kako bismo prevazišli za nas naročito teških proteklih 20 mjeseci. Rezultat podrške koju smo dobili od Prointera je, između ostalog, i partnerstvo kojim smo osigurali da ADS kao kompanija koja po svjetskim standardima brine o arhivskoj građi uspješno nastavi Svoj razvojni put.

Želja da sačuvamo i unaprijedimo ono što je i do sada bilo srž našeg poslovanja, nažalost kod nekih nije shvaćena na pravi način. Posljednjih mjeseci ime Slaviše Krunića i kompanija koje je stvorio konstantno se, uglavnom u nekim političkim krugovima, koriste kao poligon za dnevno političke obračune, ostvarivanje ličnih interesa i prikupljanje jeftinih političkih poena.

Zbog toga apelujemo na političku i medijsku javnost da prestanu sa zluradim nagađanjima, jer osim što dovode u pitanje svoj lični kredibilitet, narušavaju i ugled naših kompanija. Sigurni smo da političari imaju dosta drugih tema kojima mogu da se bave i tako prestanu sa korištenjem imena Slaviše Krunića i komentarisanjem poslovne politike kompanija koje je ostavio svojoj porodici i izgradio uz veliku podršku prijatelja, radnika, kao i samih klijenata", navode iz Uprave SECTOR grupacije.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti