Skupština KS od Vlade FBiH zatražila pomjeranje policijskog sata na 23 sata

27.04.2021. 14:17 / Izvor: Akta.ba
Skupština KS od Vlade FBiH zatražila pomjeranje policijskog sata na 23 sata

Ministar zdravstva KS Haris Vranić istakao je da se konstantno bilježi poboljšanje epidemološkog stanja, posebno u posljednjih 15 dana.

Na početku današnje 35. radne sjednice, Skupština Kantona Sarajevo primila je k znanju Informaciju o epidemiološkoj situaciji u Kantonu Sarajevo, koja je uzrokovana pandemijom koronavirusa.

Ministar zdravstva KS Haris Vranić istakao je da se konstantno bilježe poboljšanje epidemološkog stanja, posebno u posljednjih 15 dana, a karakteriše ga pad broja novozaraženih i hospitaliziranih osoba, kao i broj smrtnih slučajeva.

Na prijedlog Kluba SDA, Skupština KS je prihvatila zaključke u kojima se traži od Vlade KS i Kriznog štaba Ministarstva zdravstva da produže dozvoljeno radno vrijeme poslovnih subjekata, koje je ograničeno na 20:00 sati, te ga izjednače sa početkom trajanja mjere ograničenja kretanja - policijskog sata.

Skupština KS traži od Ministarstva zdravstva KS i Kriznog štaba i da izvrše analizu svrsishodnosti mjere ograničenja kretanja (policijskog sata).

Također, Skupština Kantona KS je zatražila od Vlade Federacije da produži vrijeme ograničenja kretanja sa 20:00 sati na 23:00 sati, a da u perspektivi, na osnovu epidemiološke analize svrsishodnosti navedene mjere, u potpunosti ukine navedenu mjeru, uz eventualna ograničenja rada potencijalnih žarišta širenja virusa.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti