Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Služba za zapošljavanje KS - Niko ko ima pravo neće ostati bez novčane naknade

15.05.2020. 13:02 / Izvor: Akta.ba

JU 'Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo' Sarajevo najavila je da će se isplate novčanih naknada za nezaposlene, koji imaju na to pravo, vršiti više puta u toku mjeseca (za taj mjesec), a ne kao što je to bila ustaljena praksa dosad samo jednom mjesečno.

U saopćenju za javnost JU 'Služba za zapošljlavanje Kantona Sarajevo' Sarajevo naglašava da je promijenila program i način plaćanja novčanih naknada za nezaposlene koji imaju na to pravo zbog velikog broja zahtjeva i priliva osoba koje su ostale bez posla u Kantonu Sarajevo, zbog pandemije virusa COVID 19.

"Služba je danas uplatila 253.073,80 KM za 634 korisnika novčane naknade, koji su u međuvremenu ostvarili to pravo. Napominjemo, da smo već 8. maja ove godine uplatili 1.326.153,61 KM za 3.132 korisnika novčane naknade koji su ostvarili to pravo. Također smo uplatili 358.797,00 KM za 69.978 korisnika zdravstvenog osiguranja, koji to pravo ostvaruju preko Službe", navodi se.  

Ističu da će s tom praksom nastaviti već 22. maja da bi nezaposlene osobe, u što kraćem roku, ostvarile pravo na novčanu naknadu i zdravstveno osiguranje.

"Niko od korisnika ko ostvaruje pravo, bilo na novčanu naknadu, bilo na zdravstveno osiguranje, neće ostati bez tog prava. Služba će obaveze prema korisnicima ispunjavati, i u narednim mjesecima, bez problema", saopćeno je.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti