SPRIND pustio u pogon novu etažnu peć: Vrijednost investicije 100.000 EUR

13.11.2008. 15:13 / Izvor: Dnevne novine SAN
SPRIND pustio u pogon novu etažnu peć: Vrijednost investicije 100.000 EUR

U Sarajevskoj prehrambenoj industriji SPRIND u Rajlovcu 12.11.2008. godine je puštena u pogon novoinstalirana etažna peć, vrijednosti 100.000 eura.

"Ova peć omogućava da ostanemo ukorak sa najsavremenijim svjetskim tehnologijama u proizvodnji hljeba, peciva, kao i polugotovih jela na bazi tijesta. Njen značaj ogleda se u tome da i dalje pružamo našim potrošačima najkvalitetnije usluge", istakao je Neven Hadžisulejmanović, direktor SPRIND-a.

Na svečanosti u Rajlovcu prezentovan je i projekat izgradnje visokoregalnog automatskog skladišta, koji je po svojoj tehnološkog opremljenosti zauzima lidersko mjesto u jugoistočnoj Evropi. Ovo visokoregalno automatsko skladište, kapaciteta 12.000 paletnih mjesta, biće pušteno u rad 1. januara, a vrijednost ove investicije iznosi osam miliona eura.

Načelnik općine Novi Grad Damir Hadžić, koji je pustio u pogon novoinstaliranu peć, kazao je da je impresioniran radom grupacije MIMS, u okviru koje posluje i SPRIND.

"Vizija menadžmenta ove grupacije i ono što ona radi najbolji je primjer kako bosanska pamet ili pamet ove zemlje može biti kapitalizovana na najbolji način. Istovremeno, pokazuje koliko smo zapravo propustili da Bosni i Hercegovini kroz naša bogatstva obezbijedimo jednu punu ekonomsku samostalnost", istakao je Hadžić.

S druge strane, on je odnos države prema mlinsko-pekarsku industriju nmaveo kao ilustrativan primjer nemoći i nemara države za domaću proizvodnju.

"Apelujem da se prihvati rješenje da se u prvo vrijeme uvede diferencirana stopa PDV-a i da se prestane s praksom da se kroz neke "bajpas" varijante, na koje vas tjeraju i koje nemaju nikakvog ekonomskog rezona, kupuje socijalni mir", naglasio je Hadžić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti