Stvoreni preduslovi za gradnju dionice Prnjavor - Banjaluka

18.03.2014. 09:00 / Izvor: SRNA
Stvoreni preduslovi za gradnju dionice Prnjavor - Banjaluka

​Javno preduzeće "Autoputevi Republike Srpske" saopštilo je jučer da su stvoreni svi preduslovi za potpisivanje ugovora sa izabranim izvođačem radova i za skori početak izgradnje dionice autoputa Prnjavor-Banjaluka.

Javno preduzeće "Autoputevi Republike Srpske" saopštilo je jučer da su stvoreni svi preduslovi za potpisivanje ugovora sa izabranim izvođačem radova i za skori početak izgradnje dionice autoputa Prnjavor-Banjaluka, u okviru projekta autoputa Doboj-Banjaluka.

U saopštenju se navodi da su uslovi ispunjeni s obzirom da je Predsjedništvo BiH na današnjoj sjednici ratifikovalo sporazum između BiH, Republike Srpske, Evropske investicione banke i Javnog preduzeća "Autoputevi Srpske" o finansiranju izgradnje te dionice.

"Autoputevi Srpske" su prošle godine, na osnovu prispjelih tehničkih i finansijskih ponuda, proveli i okončali tendersku proceduru izbora najpovoljnijeg izvođača radova.

Posao je dodijeljen konzorcijumu firmi "Integral inženjering" iz Laktaša i "Granit" iz Skoplja, koji već gradi prvu dionicu autoputa od Doboja do Prnjavora.

Potpisivanje ugovora očekuje se u narednih nekoliko dana, poslije čega izvođač ima 28 dana za pripremu i početak radova.

U međuvremenu, proveden je i postupak izbora najpovoljnijeg ponuđača za nadzor nad projektovanjem i izvođenjem radova od čvora "Prnjavor" do čvora "Mahovljani", ukupne dužine 35,3 kilometra.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti