Vrijedna 300 miliona dolara

Policija Novog Zelanda u moru pronašla plutajuću pošiljku kokaina

08.02.2023. 11:45 / Izvor: Agencije
novi zeland

Vlasti Novog Zelanda saopćile su u srijedu da su pronašle 3,2 tone kokaina vrijednog više od 300 miliona dolara, za koji se vjeruje da je krenuo za Australiju i pronađen je kako pluta u moru.

Vlasti Novog Zelanda saopćile su u srijedu da su pronašle 3,2 tone kokaina vrijednog više od 300 miliona dolara, za koji se vjeruje da je krenuo za Australiju i pronađen je kako pluta u moru, prenosi Reuters.

Policija Novog Zelanda saopćila je da je prikupila pošiljku droge iz Tihog okeana u zajedničkoj operaciji sa Carinskom službom Novog Zelanda i Odbrambenim snagama Novog Zelanda.

Policijska fotografija prikazuje pošiljku kako pluta u mreži na površini okeana.

Oficijelno, zasad još niko nije uhapšen.

"Ovo je jedna od najvećih zapljena ilegalnih droga od strane vlasti u ovoj zemlji", rekao je policijski komesar Andrew Coster u saopćenju.

"Iako je ova zapljena poremetila krijumčarske klanove, ostajemo na oprezu s obzirom da znamo na šta su sve spremni da bi izbjegli policijske istrage", dodao je.

Zaplijenjena pošiljka je vrijedna 500 miliona novozelandskih dolara (320 miliona američkih dolara), rekao je vršilac dužnosti kontrolora novozelandske carinske službe Bill Perry.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti