SAOPŠTENO

Njemačka ove godine osigurala 6,5 miliona eura za Oružane snage BiH

07.12.2023. 12:10 / Izvor: Akta.ba
NJEMAČKA

Njemačko Ministarstvo odbrane obezbjeđuje ovaj iznos kako bi se u potpunosti obnovilo centralno skladište naoružanja Oružanih snaga BiH.

Njemački ataše za odbranu potpukovnik Franz-Josef Nolte potpisao je 6. decembra 2023. godine sa zamjenikom ministra odbrane Bosne i Hercegovine, Slavenom Galićem i vršiocem dužnosti rezidentnog predstavnika UN-ovog Razvojnog progama (UNDP) u Bosni i Hercegovini, Sylvainom Merlenom još jedan ugovor o dodjeli sredstava u iznosu od preko 1,35 miliona eura.

Njemačko Ministarstvo odbrane obezbjeđuje ovaj iznos kako bi se u potpunosti obnovilo centralno skladište naoružanja Oružanih snaga BiH “Teufik Buza” u Visokom.

Ovo ima za cilj da osigura da se lako i teško oružje tamo može bezbjedno skladištiti u budućnosti.

UNDP će implementirati i realizirati ovaj projekat u ime Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine. Time je Njemačko ministarstvo odbrane ove godine Oružanim snagama Bosne i Hercegovine dodijelilo ukupno oko 6,5 miliona eura. Od toga će se skoro 5 miliona koristiti za obnovu kasarni i druge infrastrukture u Bosni i Hercegovini kako bi se poboljšali uslovi života i rada bosanskohercegovačkih vojnika.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti