Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Tranzit kroz Sloveniju opet bez ograničenja

15.07.2021. 08:34 / Izvor: SRNA

Slovenija je ukinula ranije donesena ograničenja u vezi sa tranzitom i međunarodnim transportom kroz tu zemlju i korigovala odluku, čime se olakšava transport robe i putnika kroz ovu zemlju, rekao je Srni ministar transporta i komunikacija u Vijeću ministara Vojin Mitrović.

"Slovenija je ukinula primjenu odluke koja se odnosila na vozače u međunarodnom prevozu robe i putnika. Svi vozači koji voze motorna vozila za promet robe i putnika su izuzeti iz ove odluke, tako da se ona na njih ne primjenjuje. Mogu nesmetano tranzitirati kroz Sloveniju i nemaju obavezu PCR testova, potvrdu da su preležali kovid 19 ili o vakcinaciji", naveo je Mitrović.

On je istakao da se ograničenja brišu i kada je riječ o međunarodnom transportu, a zbog čega su negodovali prevoznici iz BiH, kao i poslovna zajednica.

Mitrović je istakao da se ova odluka primjenjuje od danas, 15.7.

On je dodao da je ranija odluka vjerovatno nesvjesno uvedena i da su u međuvremenu shvatili šta će to značiti kada je riječ o tranzitu kroz Sloveniju.

"Na svu sreću, shvatili su da su napravili problem ne samo nama, već i drugim zemljama čije transportne firme tranzitiraju kroz Sloveniju", naglasio je Mitrović.

Mitrović je dodao da će zadržavanja trajati samo toliko koliko je potrebno za kontrolu robe i putnika.

Osoba koja putuje tranzitom kroz Sloveniju dužna je da tu državu napusti što je prije moguće ili najkasnije 12 sati nakon ulaska.

PODIJELI:

TAGOVI:

slovenija

tranzit

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti