U Sarajevu predstavljena zimska turistička ponuda Crne Gore

22.12.2011. 16:01 / Izvor: eKapija.ba
U Sarajevu predstavljena zimska turistička ponuda Crne Gore

Predstavništvo Nacionalne turističke organizacije Crne Gore u BiH predstavilo je u četvrtak u Sarajevu sadržaje zimske turističke sezone 2011./2012. u Crnoj Gori.

Faruk Čaluk, direktor predstavništva Nacionalne turističke organizacije ovom prilikom kazao je kako Nacionalna turistička organizacija i ove godine, u okviru kampanje "Bijeg na snijeg", organizuje promotivno - edukativne sadržaje koji će upotpuniti ponudu u zimskim turističkim centrima. Tako da će svakog vikenda od 14. januara do 3. marta u tri skijališta (Žabljak, Kolašin i Vučje) biti organizovani koncerti poznatih domaćih i regionalnih izvođača.

Ambasador Crne Gore u BiH Dragan Đurović novinarima je kazao kako je Crna Gora specifična jer u njoj imate mogućnost da zimski odmor provedete u kombinaciji mora i planina.

Također, istaknuto je kako planinski dio Crne Gore u zimskoj turističkoj sezoni nudi, pored kvalitetne hotelske i ponude privatnog smještaja, široku lepezu aktivnosti za individualce, grupe kao i za porodice i turiste koji nisu na snijegu samo zbog skijanja i bordanja, već žele da provedu aktivan odmor na planini uz manje zahtjevne aktivnosti.

Nacionalna turistička organizacija ovom prilikom predstavila je i raznovrsne sadržaje za doček Nove 2012. godine na trgovina, hotelima, trgovima...

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti