Unapređenje stanja okoliša u Kantonu Sarajevo - novi kontejneri za e-otpad

23.11.2018. 11:20 / Izvor: Akta.ba
Unapređenje stanja okoliša u Kantonu Sarajevo - novi kontejneri za e-otpad

Cilj sastanka je bio da se unaprijedi postojeći način i uspostavi sakupljanje svih vrsta otpada u Kantonu Sarajevo kroz EU projekat.

Organizovan je radni sastanak sa predstavnicima općina i KJKP Rad u Kantonu Sarajevo. Ovom prilikom predstavnici općina su se upoznali sa radom operatera za zbrinjavanje otpadne električne i elektronske opreme, ZEOS eko-sistemom, postojećom infrastrukturom, a na sastanku je raspravljano o potencijalnim lokacijama i broju potrebnih kontejnera za e-otpad.  

Zajedno sa KJKP Rad analiziran je način pražnjenja i zajedničke akcije podizanja svijesti.

Cilj sastanka je bio da se unaprijedi postojeći način i uspostavi sakupljanje svih vrsta otpada u Kantonu Sarajevo kroz EU projekat, a čiji krajnji rezultat je povećanje stepena reciklaže i smanjenje ukupne količine otpada na deponiji Smiljevići.

Sastanku su prisustvovali: predstavnici Općine Ilidža, Općine Novi Grad, Općine Novo Sarajevo, Općine Stari Grad, Zavoda za planiranje razvoja Kantona Sarajevo i KJKP Rad. 

"Našim budućim partnerima se zahvaljujemo i pozivamo sve ostale zainteresirane općine Kantona Sarajevo, čiji su predstavnici bili spriječeni iz bilo kojeg razloga prisustvovati sastanku da se uključe u ovaj razvojni projekat i da zajedničkim kapacitetima unaprijedimo stanje okoliša u Kantonu Sarajevo", kazali su iz ZEOS eko-sistema.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti