Upotrebna dozvola za zgradu Vijećnice bit će izdata u ovoj sedmici

23.06.2014. 13:24 / Izvor: Fena
Upotrebna dozvola za zgradu Vijećnice bit će izdata u ovoj sedmici

"Svi građevinski i ostali radovi u Vijećnici i vanjsko uređenje oko objekta su završeni", potvrdio je Agenciji FENA direktor projekta uime nadzornog organa radova, firme "Safege" Hasan Ibrahimpašić.

Federalno ministarstvo prostornog uređenja izdat će upotrebnu dozvolu za zgradu Vijećnice u ovoj sedmici, prije koncerta Bečke filharmonije koji će kao kruna obilježavanja 100. godišnjice  početka Prvog svjetskog rata biti održan 28. juna.

Potvrđeno je to Agenciji FENA u ovom ministarstvu u kojem navode da je nadležna stručna komisija za tehnički pregled već dala pozitivan izvještaj u vezi s Vijećnicom.

"Svi građevinski i ostali radovi u Vijećnici i vanjsko uređenje oko objekta su završeni", potvrdio je Agenciji FENA direktor projekta uime nadzornog organa radova, firme "Safege" Hasan Ibrahimpašić.

Dokumentacija o završetku radova je 2. juna  predata Gradskoj upravi Grada Sarajeva, koja je  tu dokumentaciju proslijedila Komisiji za tehnički prijem, a Komisija je Federalnom ministarstvu za prostorno uređenje dostavila zaključak da se može izdati upotrebna dozvola te da su radovi urađeni u skladu s projektom. 

Vijećnica je već simbolično otvorena 9. maja na Dan Evrope i Dan pobjede nad fašizmom, ali će njena vrata zvanično biti otvorena s koncertom Bečke filharmonije, te drugim događajima koji će biti organizirani u okviru obilježavanja tog važnog historijskog datuma.
 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti