Upozorenje Banjalučanima zbog mogućih poplava

10.09.2014. 09:33 / Izvor: Fena
Upozorenje Banjalučanima zbog mogućih poplava

Zbog najavljenih obilnih padavina od 10. do 13. septembra, Odsjek za civilnu zaštitu Grada Banja Luka upozorava stanovništvo, naročito uz vodotoke i bujične potoke, da budu u pripravnosti u slučaju povećanog dotoka voda radi mogućnosti njihovog izlijevanja iz korita.

Zbog najavljenih obilnih padavina od 10. do 13. septembra , Odsjek za civilnu zaštitu Grada Banja Luka upozorava stanovništvo, naročito uz vodotoke i bujične potoke, da budu u pripravnosti u slučaju povećanog dotoka voda radi  mogućnosti njihovog  izlijevanja iz korita.

"Upozoravamo stanovništvo da u navedenom periodu bude maksimalno oprezno i da preduzme preventivne mjere na ličnoj i zaštiti imovine koja bi mogla biti poplavljena", kažu u ovom odsjeku.

Kažu i da su preduzeli mjere iz svoje nadležnosti, te doveli u stanje pripravnosti sve komunalne i hitne službe koje se u slučaju potrebe mogu angažovati.

Iz Hidrometeorološkog zavoda RS-a su ranije upozorili da se od danas očekuje postepeno pogoršanje vremena.

Tokom četvrtka, petka i subote bit će svježije sa čestom kišom i pljuskovima sa grmljavinom uz mjestimično obilne padavine u Krajini i Hercegovini.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti