Uskoro počinje naplata parkinga u Centru "Safet Zajko"

14.09.2018. 11:10 / Izvor: Radiosarajevo.ba
Uskoro počinje naplata parkinga u Centru 'Safet Zajko'

Naplata će se vršiti tako što će prvih pola sata korištenja parkinga biti besplatno, a svakinaredni sat plaćat će se 1 KM.

Uskoro počinje naplata parkinga u Centru "Safet Zajko", koji se nalazi u općini Novi Grad.

Naime, u toku je nabavka sistema naplate i Javno preduzeće Lokom, koje upravlja Centrom Safet Zajko počet će sa naplatom parkinga kada sistem za naplatu bude tehnički spreman, potvrdili su iz Općine Novi Grad.

Naplata će se vršiti tako što će prvih pola sata korištenja parkinga biti besplatno, a svakinaredni sat plaćat će se 1 KM.

"Sam kompleks ima značajne troškove održavanja, a naplata parkinga po simboličnoj cijeni bila je planirana i ranije, kao i još jedan broj sadržaja, koji se već naplaćuju, a čime se omogućava održavanje Centra u stanju u kakvom jeste", kazali su za Radiosarajevo.ba 

Istaknuli su da nisu tačne informacije da Općina u budžetu izdvaja sredstva za održavanje ovog kompleksa.

"Sredstva planirana budžetom izdvojena su za izgradnju novih sadržaja, kao što su nova dječija i sportska igrališta, adrenalin park i obnova jednog od objekata koja će uskoro započeti", rekli su iz Općine Novi Grad. 

Podsjetimo, Centar je smješten u središtu Novog Grada, udaljen pet minuta od tramvajskog i autobuskog saobraćaja. Park sadrži atletsku stazu, fudbalski teren sa vještačkom travom, teren za skok udalj, košarkaški teren, svlačionice, dječija igrališta i teren za odbojku na pijesku.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti