Vlada KS opredjeljena za provedbu važećih kolektivnih ugovora obrazovanja

07.05.2018. 14:51 / Izvor: Akta.ba
Vlada KS opredjeljena za provedbu važećih kolektivnih ugovora obrazovanja

Vlada Kantona Sarajevo je na danas donijela četiri zaključka.

Vlada Kantona Sarajevo je na danas održanoj 122. vanrednoj sjednici razmatrala zahtjeve Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH - Kantonalnog odbora KS te Sindikata srednjeg i visokog  obrazovanja, odgoja, nauke i kulture BiH – Kantonalni odbor KS te u vezi s njima donijela četiri zaključka.

U prvom zaključku Vlada KS je iskazala čvrsto opredjeljenje za dosljednu provedbu važećih kolektivnih ugovora iz oblasti obrazovanja.

Zatim je naložila Ministarstvu za obrazovanje, nauku i mlade KS da hitno odgovori na zahtjeve navedenih sindikata u skladu sa svojim nadležnostima.

Također je resornom ministarstvu naložila da hitno pokrene proceduru donošenja Pedagoških standarda i općih normativa za osnovni odgoj i obrazovanje i normativa radnog prostora, opreme, nastavnih sredstava i pomagala po predmetima za osnovnu školu i dostavi ih Vladi KS na razmatranje.

Vlada KS je četvrtim zaključkom izrazila punu spremnost za nastavak pregovora sa sindikatima u vezi sa svim pitanjima koja se odnose na unapređenje odgojno-obrazovnog procesa u Kantonu Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti