Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Vlada KS prihvatila prijedlog Turističke zajednice KS za pomoć sektoru turizma

20.04.2020. 10:33 / Izvor: Akta.ba

Vlada Kantona Sarajevo je na Devetoj sjednici održanoj 13.04.2020. godine, donijela zaključak kojim se prihvata Prijedlog inicijative Turističke zajednice Kantona Sarajevo za pomoć sektoru turizma na području Kantona Sarajevo, u svrhu suzbijanja i ublažavanja posljedica prouzrokovanih pandemijom koronavirusa, saznaje Akta.ba.

U Odluci se navodi da se zadužuje Turistička zajednica Kantona Sarajevo da pripremi Izmjene i dopune Programa rada i Finansijskog plana Turističke zajednice Kantona Sarajevo za 2020. godinu, koje su predložene u Inicijativi i iste dostavi na saglasnost Ministarstvu privrede Kantona Sarajevo, u skladu sa članu 84. stav (3) Zakona o turizmu.

Turistička zajednica Kantona Sarajevo se zadužuje i da u skladu sa predloženom Inicijativom formira Komisiju za procjenu, provjeru dokumentacije i dodjelu sredstava, sa zadatkom da razradi kriterije na osnovu kojih će biti raspisan Javni poziv za dodjelu predmetnih sredstava, te iste dostavi na prethodnu saglasnost Vladi Kantona Sarajevo, najkasnije do 16.04.2020. godine.

Odlukom se također zadužuje Turistička zajednica Kantona da Vladi KS, putem Ministarstva privrede Kantona Sarajevo, dostavi izvještaj o raspodjeli i dodjeli odabranih sredstava.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti