Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Za sanaciju šteta u "Naftnim terminalima Federacije" Ploče milion KM

12.12.2018. 14:36 / Izvor: Akta.ba

Vlada FBiH je, u funkciji Skupštine Razvojne banke Federacije BiH, odobrila da iz sredstava ostvarenih prodajom preduzeća iz nadležnosti Agencije za privatizaciju u FBiH, koja su deponovana na transakcijskom računu posebnog fonda ove banke, bude izdvojeno 1.000.000 KM kao dodatna finansijska sredstva za sanaciju šteta nastalih u društvu "Naftni terminali Federacije“ d.o.o. Ploče nakon havarije brodo-priveza.

Sredstva će biti korištena za povećanje kapitala u "Naftnim terminalima Federacije" d.o.o. Ploče i u "Operatoru-Terminali Federacije" d.o.o. Sarajevo i utrošena u skladu s Planom utroška sredstava za sanaciju šteta dijela infrastrukture terminala, koji je sačinila Uprava društva "Naftni terminali Federacije" d.o.o. Ploče.          

Za kontrolu namjenskog utroška finansijskih sredstava i praćenje dinamičkog plana realizacije zadužen je ,"Operator-Terminali Federacije" d.o.o. Sarajevo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti