Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Za spajanje Južne longitudinale neophodno izmještanja zgrade na Grbavici

03.07.2020. 07:33 / Izvor: Akta.ba

Spajanje dva dijela Južne longitudinale, bio je povod današnjeg sastanka premijera Kantona Sarajevo Marija Nenadića, ministra saobraćaja Adija Kalema i ministra prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Faruka Kapidžića s načelnikom Općine Novo Sarajevo Nedžadom Koldžom, te direktorima zavoda za izgradnju i planiranje KS Mirzom Hulusićem i Hamdijom Efendićem.

Kako je istaknuto, preduslov za to je rješavanje izmještanja stambeno - poslovnog objekta na Grbavici gdje je planirana izgradnje kružnog toka.

Na prijedlog premijera Nenadića dogovoreno  je da se u roku od pet dana napravi akcioni plan u kojem će se precizno definisati zaduženja, koraci i rokovi s ciljem što brže implementacije ovog projekta.

"Ministarstvo saobraćaja obezbijedilo je u Budžetu za ovu godinu finansijska sredstva za naknadu za zemljište na kojem će se graditi budući stambeno - poslovni objekt. Na ovaj način, nakon više od deset godina, stekli su se uslovi za realizaciju projekta Južna longitudinala", poručio je ministar Kalem.

Južna longitudinala je saobraćajnica koja se pruža južnim dijelom grada Sarajeva od naselja Dobrinja do Skenderije.

Naredni sastanak održat će se za sedam dana, najavljeno je jučer, saopćeno je.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti