Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Za učešće na EXPO 2020 Ministarstvo privrede KS izdvaja iz budžeta 2,6 miliona KM

Odlukom Skupštine sa današnje sjednice data su konkretna zaduženja za osiguranje finansijskih sredstava za ovu namjenu.

30.09.2021. 07:42 / Izvor: Akta.ba

Skupština Kantona Sarajevo dala je jučer saglasnost na zaključak Vlade KS u vezi sa realizacijom preuzete obaveze  organizacije nastupa bosanskohercegovačkih poduzetnika na najvećem svjetskom sajmu poduzetništva EXPO 2020 u Dubaiju.

Odlukom Skupštine sa jučerašnje sjednice data su konkretna zaduženja za osiguranje finansijskih sredstava za ovu namjenu.

Zadužena je Turistička zajednica Kantona Sarajevo da u 2021. godini, u svrhu realizacije organizacije i učešća na Svjetskoj izložbi EXPO 2020 planira finansijska sredstva u iznosu od 1.000.000 KM.

Također, Ministarstvo privrede KS je zaduženo da u prijedlogu odluke o izmjenama i dopunama Budžeta Kantona Sarajevo za ovu godinu, u svrhu realizacije organizacije i učešća na EXPO 2020 planira finansijska sredstva u iznosu od 1.500.000 KM, te da ta sredstva doznači na transakcijski račun Turističke zajednice KS.

Ministarstvo privrede KS će u Budžetu Kantona Sarajevo za 2022. godinu, prema Odluci Skupštine, u svrhu realizacije organizacije i učešća na ovoj izložbi, planirati finansijska sredstva u preostalom iznosu od 1.689.500 KM.

Za realizaciju ovog zaključka zaduženi su  Ministarstvo privrede, Ministarstvo finansija i Turistička zajednica Kantona Sarajevo, svako u okviru svoje nadležnosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti