Zakoračite u Canonov svijet pametne fotografije na photokina 2016

02.09.2016. 14:21 / Izvor: Akta.ba
Zakoračite u Canonov svijet pametne fotografije na photokina 2016

Na svakom koraku fotografskog puta Canon zamišlja šta je moguće u svijetu slika, kako za korisnike, tako i za profesionalce.

Canon Europe najvaljuje svoje planove za photokina 2016 u Kelnu gdje će njegovo praktično, impresivno iskustvo demonstrirati kako samo Canon može ponuditi visokokvalitetno, potpuno iskustvo u slikovnoj produkciji bez premca – od hardvera do digitalnih servisa i štampe. Na svakom koraku fotografskog puta Canon zamišlja šta je moguće u svijetu slika, kako za korisnike, tako i za profesionalce. EOS 5D Mark IV će biti izložen prvi put, zajedno sa cijelim PIXMA asortimanom i hdbooks – servisom koji profesionalno štampa i uvezuje personalizirane foto-albume.

"Canon ima za cilj da inspiriše fotografe i da im omogući da snimaju, pohranjuju i štampaju svoje živote kroz univerzalni jezik slike", izjavio je Alessandro Stanzani, izvršni zamjenik predsjednika za Consumer i Professional Imaging, Canon Europe. "Na događaju photokina smo uzbuđeni da možemo izložiti naše proizvode za pametnu fotografiju i nadamo se da ćemo inspirisati fotografe u njihovoj potrazi za savršenim snimkom".

Istražite univerzalni jezik slike

Posjetioci štanda mogu zakoračiti u impresivni svijet inspirativnih slika – u centru štanda je moguće doživjeti iskustvo sa ekranom od 180° gdje će biti prikazana nova zadivljujuća kampanja Canona City Surfing. Četiri ključne zone Canonovog štanda će vas podstaknuti da snimate, pohranjujete i dijelite svoj život putem nevjerovatnih slika. Program seminara uživo će opremiti ljude znanjem kako da snime uzbudljive slike kroz različite stilove i tehnike fotografije. Izlagači će biti Ambasador Canona Thorsten Milse i sportski fotograf Samo Vidic.

U potrazi za savršenim snimkom

Asortiman impresivnih novih proizvoda će biti izložen u Capture Zone – s tim što je sada EOS 5D Mark IV dostupan za probu zajedno sa drugim uzbudljivim proizvodima. U svom cijelom asortimanu, Canon ima kameru koja će zadovoljiti sve potrebe, bilo da ste profesionalac koji snima neuhvatljivi život u divljini na safariju ili korisnik koji snima prve bebine korake. Njihovi stručnjaci za proizvode će biti pri ruci kako bi vam pomogli da dostignete savršen snimak i uvećate svoje znanje o fotografiji.

Uživajte u svojim fotografijama od snimka do štampe

Kada su fotografije snimljene, Canon želi da ljudi podijele svoju strast prema fotografiji i fotografije sa svijetom, digitalno ili fizički. The Store and Manage Zone će izložiti Canonove digitalne servise – uključujući irista i Lifecake. irista nudi centralno mjesto u kojem možete otpakovati svoje foto-memorije i predstavlja sigurno, pametno mjesto za sve vaše fotografije. Servis pametno pohranjuje vaše fotografije u originalnom kvalitetu, inteligentno obilježavajući šta je u njima – od zalazaka sunca do sportova – kako bi ih mogli lakše naći i kreira predivne hdbooks u nekoliko minuta. 

Aplikacija Lifecake omogućava da čuvate zapise glavnih koraka vašeg djeteta, pomažući vam da pohranjujete i dijelite specijalne momente u kojima kasnije možete lako uživati sa porodicom i prijateljima. Print and Share Zone predstavlja najnovije PIXMA štampače, kao i PIXMA PRO Range, a svi oni čine štampanje zadivljujućih fotografija visoke kvalitete jednostavnim. Canonovi štampači koriste tehnologiju štampanja i tinte svjetske klase kako bi se biblioteke digitalnih fotografija transformisale u visokokvalitetne štampane materijale. Posjetite štand da pogledate imagePROGRAF-1000 u akciji, koji demonstrira uticaj i magiju štampanih slika visoke kvalitete.

Investiranje u nevjerovatan kvalitet slike

Proizvodi izloženi na photokina koriste tehnologije koje je razvio Canon i napravljeni su da proizvedu prvoklasni kvalitet slike. The Future Zone predstavlja izazov načinu na kojeg komuniciramo i istražujemo sliku u budućnosti, sadržavajući zbirku inovativnih novih tehnologija. Sa skoro 80 godina baštine u fotografiji, ekspertizom i znanjem, Canon nastavlja da investira u razvoj vodećih tehnologija u industriji od kojih svaka pomiče granice mogućeg danas, sutra i u budućnost.

Možete pronaći Canon štand u Hali 12 - Hall 3.2’.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti