Završena radionica o mogućnostima apsorpcije međunarodnih fondova

22.09.2016. 10:20 / Izvor: Akta.ba
Završena radionica o mogućnostima apsorpcije međunarodnih fondova

Prezentirani su i trenutno otvoreni pozivi kroz međunarodne fondove kao i potencijalni koji se očekuju u skoroj budućnosti.

Predstavnici Udruženja LiNK učestvovali su na 11. Međunarodnom sajmu poljoprivrede, prehrane i turizma “Dani šljive Prozor- Rama 2016.” koji je održan 20./21.09.2016. god.

Drugog dana sajma, 20.09.2016. god. održana je radionica za aktere razvoja na temu „Apsorpcioni kapaciteti za privlačenje međunarodnih fondova“.

Radionici su prisustvovali predstavnici Općine Prozor – Rama, lokalnih organizacija civilnog društva, te predstavnici lokalne razvojne agencije.

Cilj radionice je sticanje znanja o mogućnostima apsorpcije međunarodnih fondova, kriterijima i ključnim faktorima za apsorpciju. Prezentiran je rad Udruženja LiNK i rad Mreže organizacija za ekonomski razvoj BiH - LEDnet, te dostignuća u privlačenju međunarodnih fondova.

Prezentirani su i trenutno otvoreni pozivi kroz međunarodne fondove kao i potencijalni koji se očekuju u skoroj budućnosti. Radionicu je ispred Udruženja LiNK vodila Alisa Gekić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti