Zenica: Prvi informativni sastanak u okviru Projekta integriranog planiranja lokalnog razvoja - Za realizaciju projekta odobreno 1 mil. USD

25.05.2009. 14:06 / Izvor: Fena
Zenica: Prvi informativni sastanak u okviru Projekta integriranog planiranja lokalnog razvoja - Za realizaciju projekta odobreno 1 mil. USD

Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP) i Švicarska agencija za razvoj i saradnju (SDC) 25. maja 2009. godine u Zenici organizuju prvi informativni sastanak u okviru Projekta integriranog planiranja lokalnog razvoja u općinama Zenica, Trnovo, Bugojno i Ljubinje.

Učesnici sastanka su predstavnici mjesnih zajednica, nevladinih organizacija, poslovnog sektora i lokalnih medija iz ovih četiriju općina.

Vizija Projekta integriranog lokalnog razvoja je usaglašavanje, izrada i primjena standardizirane metodologije za planiranje lokalnog razvoja zasnovane na principima održivosti i socijalne uključenosti.

Ovaj projekt trebao bi predstavljati vodič za općine u procesu strateškog planiranja.

"Cilj skupa je informiranje općinskih službenika i lokalnih društveno-ekonomskih partnera o procesu integriranog lokalnog planiranja te uspostavljanje platforme za integraciju i međusobno partnerstvo", kaže Marina Dimova, voditeljica projekta u ime UNDP-ja.

Projekt integriranog planiranja lokalnog razvoja realizuje se u 24 partnerske općine u BiH, a ukupna odobrena sredstva za njegovu implementaciju su milion američkih dolara.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Vijesti"

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti