Pisanje projektnih prijedloga za domaće i EU fondove po LOD metodologiji

29.03.2016. 11:41 / Izvor: Akta.ba
Pisanje projektnih prijedloga za domaće i EU fondove po LOD metodologiji

Veliki broj organizacija, pa čak i velikih kompanija, ne mogu dobiti bespovratna sredstva za neke projekte. U čemu griješe? BiH su već dostupni neki fondovi, a približavanjem EU ovi fondovi će biti veći.

Business-Educa,Centar za edukaciju i poslovno savjetovanje organizuje seminar na temu "Pisanje projektnih prijedloga za domaće I EU fondove po LOD metodologiji". Rok za prijavu je 08.04.2016.

Da li znate da su organizacijama u BiH dostupni milionski fondovi iz domaćih i stranih izvora, za razvoj ranih projekata? Da li znate da u BiH nedostaje stručnjaka za pisanje i vođenje projekata koji se finansiraju iz domaćih i stranih fondova? Kome se obratiti za apliciranje na sredstva? Želite li učiti na osnovu praktičnih primjera i projekata koji su već odobreni? Šta pisati, a šta izbjegavati prilikom apliciranja projektnog prijedloga? Želite li razmijeniti mišljenja sa onima kojima su već odobreni projekti?

Veliki broj organizacija, pa čak i velikih kompanija, ne mogu dobiti bespovratna sredstva za neke projekte. U čemu griješe? BiH su već dostupni neki fondovi, a približavanjem EU ovi fondovi će biti veći.

Za pokretanje nekog projekta ili posla, potrebno je mnogo stvari. Treba znati šta se tačno želi pokrenuti, na kojoj lokaciji, istražiti tržište, angažovati adekvatna sredstva za rad, zaposliti ljude, i povrh svega ostvariti profit. Odgovore na sva pitanja, možete dobiti na ovom seminaru.

SEMINAR JE NAMJENJEN

Poduzetnicima, menadžerima u javnim preduzećima, zaposleni u javnom sektoru, udruženjima i fonadacijama (NVO-ima), državnoj administraciji rukovodiocima svih nivoa, šefovima organizacionih jedinica i odjela, potencijalnim poduzetnicima, voditeljima projekata u NVO-ima

CILJ OBUKE: Glavni cilj seminara je obučiti polaznike za pripremu projekata koji će biti prihvatljivi za programe, koji zadovoljavaju stroge formalne kriterije koje postavljaju investitori i donatori. Polaznici će tokom edukacije razrađivati i pripremati svoje projekte, te naučiti na koji je način potrebno razmišljati i što uzeti u obzir prilikom planiranja. Takođe, radiće se na osnovu do sada odobrenih projekata.

SADRŽAJ SEMINARA

MODUL I - Upoznavanje sa potencijalnim donatorima i Fundraising

MODUL II – Projektni proces

MODUL III – Projektni menadžment ( Upravljanje projektom)

MODUL IV – Pisanje projektnog prijedloga

Bonus modul – Aktuelni pozivi za dodjelu bespovratnih sredstava

Metode rada:

Individualnim i timskim radomomogućavamo stjecanje novih znanja i vještina a razmjenom iskustava i kroz praktične primjere ostvarujemo interaktivno okruženje za uključivanje svih učesnika u rad seminara.

Predavač: Almir Paočić, dipl.oec.

Kontakt osoba: Nadira Duraković

Kontakt telefon:061/311881

Email: business.educa@gmail.com

www.businesseduca.com

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave