Praktičan trening o načinima apliciranja na EU fondove

05.10.2016. 09:41 / Izvor: Akta.ba
Praktičan trening o načinima apliciranja na EU fondove

Cilj seminara je obučiti polaznike za pripremu projekata koji će biti prihvatljivi za programe, koji zadovoljavaju stroge formalne kriterije investitora i donatora.

Business-Educa d.o.o.Centar za edukaciju i poslovno savjetovanje organizuje seminar na temu Praktičan trening o načinima apliciranja na EU fondove, za organizacije iz BiH, izrada budžeta i logičke matrice. Seminar će se održati u Sarajevu 14.10.2016.

Broj polaznika je ograničen.

Trening predstavlja intenzivni edukativni program o mogućnostima apliciranja na sredstva koja dodjeljuju razni međunarodni fondovi. Imajući u vidu odobrenje aplikacije Bosne I Hercegovine za članstvo u Evropskoj Uniji, te otvorene programe za BiH, pozivamo vas da prisustvujete ovoj edukaciju.

Da li znate da su organizacijama u BiH dostupni milionski fondovi iz domaćih i stranih izvora, za razvoj ranih projekata? Da li znate da u BiH nedostaje stručnjaka za pisanje i vođenje projekata koji se finansiraju iz domaćih i stranih fondova? Kome se obratiti za apliciranje na sredstva? Želite li učiti na osnovu praktičnih primjera i projekata koji su već odobreni? Šta pisati, a šta izbjegavati prilikom apliciranja projektnog prijedloga? Želite li razmijeniti mišljenja sa onima kojima su već odobreni projekti?

Veliki broj organizacija, pa čak i velikih kompanija, ne mogu dobiti bespovratna sredstva za neke projekte. U čemu griješe? BiH su već dostupni neki fondovi, a približavanjem EU ovi fondovi će biti veći.

Za pokretanje nekog projekta ili posla, potrebno je mnogo stvari. Treba znati šta se tačno želi pokrenuti, na kojoj lokaciji, istražiti tržište, angažovati adekvatna sredstva za rad, zaposliti ljude, i povrh svega ostvariti profit. Odgovore na sva pitanja, možete dobiti na ovom seminaru.

CILJ OBUKE:

Glavni cilj seminara je obučiti polaznike za pripremu projekata koji će biti prihvatljivi za programe, koji zadovoljavaju stroge formalne kriterije koje postavljaju investitori i donatori. Polaznici će tokom edukacije razrađivati i pripremati svoje projekte, te naučiti na koji je način potrebno razmišljati i što uzeti u obzir prilikom planiranja. Takođe, radiće se na osnovu do sada odobrenih projekata.

SADRŽAJ:

MODUL I - Upoznavanje sa potencijalnim donatorima i Fundraising

MODUL II – Projektni proces

MODUL III – Izrada logičke matrice i budžeta projekta po Eu standardima

MODUL IV – Projektni menadžment ( Upravljanje projektom)

Bonus modul – Aktuelni pozivi za dodjelu bespovratnih sredstava

Metode rada:

Individualni i timski rad kroz razmjenu iskustava i stjecanja novih znanja I vještina,radionice,simulacije i kroz igranje uloga nastojimo uključiti sve polaznike u interaktivnost rada, te praktičnim primjerima doći do zajedničkih rješenja koja ćete moći primjeniti u svojim organizacijama.

Predavač: Almir Paočić,dipl.oec.

Kontakt osoba: Nadira Duraković

mob.: +38761311881

e-mail: business.educa@gmail.com

www.businesseduca.com

Rok za prijavu je 12.10.2016.

Kotizacija za seminar je 100,00KM +PDV.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave