BiH i Turska rade na zajedničkim planovima iz oblasti turizma

31.03.2017. 11:56 / Izvor: Akta.ba
BiH i Turska rade na zajedničkim planovima iz oblasti turizma

Ministrica Đapo informisala je ambasadora Turske o planovima Ministarstva za organizovanje investicijske konferencije o turizmu.

Ministrica okoliša i turizma Federacije Bosne i Hercegovine Edita Đapo sa saradnicima primila je danas ambasadora Republike Turske u Bosni i Hercegovini Halduna Koca.

Đapo je izrazila zadovoljstvo prijateljskim i dobrim političkim i ekonomskim odnosima, koji postoje između naše dvije prijateljske zemlje.

Tokom sastanka razgovaralo se o prioritetima i planovima posebno u oblasti turizma, kao i okoliša u narednom periodu, dosadašnjim rezultatima, kao i potencijalima koje imaju za dalji rast i razvoj.

Također, značajan dio razgovora posvećen je razmjeni ideja o unapređenju sektora turizma, a ambasador Turske naglasio je da Bosna i Hercegovina ima ogromne potencijale za razvoj turizma, ali da treba uložiti sredstva u izgradnju i unapređenje turističke infrastrukture.

Ministrica Đapo informisala je ambasadora Turske o planovima Ministarstva za organizovanje investicijske konferencije o turizmu, zatim turističkim sajmovima u našoj zemlji, kao i o svijetlim primjerima kompanija sa turskim kapitalom u Bosni i Hercegovini, koji mogu biti jako dobar primjer kako se pronalazi balans između privredne aktivnosti i zaštite okoliša, saopćeno je iz Ministarstva okoliša i turizma FBiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti