al
Addiko Cares u Brodu

Filantropi

Addiko Cares u Brodu

13.10.2020 14:50:43 / Izvor: Akta.ba

Zaposlenici Addiko banke u okviru projekta Addiko Cares posjetili su OŠ Liješće u Brodu, te uručili donaciju od 16 profesionalnih rukometaških, odbojkaških, fudbalskih i košarkaških lopti, koje će se koristiti za potrebe školske sportske sale, u izvođenju redovne nastave i vannastavnih aktivnosti.  

"Potrudili smo se da u dogovoru sa menadžmentom škole organizujemo donaciju koja će riješiti problem škole, odnosno poboljšati uslove rada učenika OŠ Liješće. Kao dio projekta Addiko Cares ovaj put smo donirali lopte, koje će učenicima pomoći u bavljenju sportom, ali i boljem i pravilnijem fizičkom razvoju", rekla je Snježana Vukman, voditeljica poslovnice Addiko Bank ad Banja Luka u Brodu.

"Želimo da se zahvalimo Addiko banci, koja je u potpunosti finansirala nabavku lopti. Ovom donacijom unaprijedili smo uslove naših učenika za još naprednije fizičke aktivnosti, ali i olakšali odvijanje nastave fizičkog vaspitanja.  Addiko banka gaji poseban odnos prema odgojno-obrazovnim ustanovama i drago nam je što smo imali priliku biti dijelom ove pozitivne priče", istakla je Nada Gostić, direktorica OŠ Liješće u Brodu.

Addiko banka izdvaja značajna sredstva za podršku lokalnoj zajednici u kojoj djeluje kroz podršku radu vaspitno-obrazovnih i zdravstvenih institucija, te kroz projekat Addiko Cares kontinuirano radi na projektima koji unapređuju životne uslove.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi