BH Telecom osigurao besplatan internet za 200 učenika u Hercegovini

Filantropi

BH Telecom osigurao besplatan internet za 200 učenika u Hercegovini

04.06.2020 09:18:33 / Izvor: Akta.ba

BH Telecom kao kompanija koja posebnu pažnju usmjerava na aktivnosti društvene odgovornosti je u toku trajanja pandemije i stanja uzrokovanog korona virusom sprovela niz aktivnosti kako bi građanima Bosne i Hercegovine pomogla u prevazilaženju krizne situacije.

Sa ciljem nesmetanog odvijanja online nastave, BH Telecom je pozvao sve predstavnike osnovnih i srednjih škola da dostave podatke o učenicima koji nemaju omogućen pristup internetu, kako bi u skladu sa svojim tehničkim mogućnostima i mrežnim kapacitetima omogućio pristup online nastavi što većem broju učenika.

Na području Hercegovine, besplatan internet obezbijeđen je za više od 200 učenika, odnosno svima onima koji su se javili na poziv. Pristup i korištenje interneta usluga su besplatni dok traje situacija izazvana korona virusom.

U znak zahvalnosti, direktorica Osnovne škole Čapljina, gđa Harisa Džaferović je 02. juna 2020. godine u prostorijama BH Telecoma uručila zahvalnicu direktoru Direkcije Mostar, gdinu Adilu Šuta.

Direktorica Džaferović je istakla kako je ova akcija BH Telecoma bila od velike važnosti za učenike, odnosno pomogla u nesmetanom odvijanju nastavnih aktivnosti.

Direktor Direkcije Mostar, gdin Šuta je iskazao zadovoljstvo što je BH Telecom mogao dati doprinos jačanju obrazovanja mladih u ovim kriznim situacijama, jer kako ističe: „Obrazovanje, odnosno jak obrazovni sistem je jedna od glavnih karika u sistemu građenja jakog i zdravog društva“.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 062 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi