al
Dozvolite da vas REHAU svijet boja inspiriše

Građevina

Dozvolite da vas REHAU svijet boja inspiriše

20.06.2019 08:53:48 / Izvor: Akta.ba

Prozori i vrata dominiraju slikom neke fasade i određuju jedinstveni karakter svakog objekta. KALEIDO COLOR firme REHAU obezbjeđuje ogroman izbor boja i varijante dizajna, tako vašoj mašti nema granica pri individualnom dizajniranju vaše nekretnine.

Stil prozorskih elemenata i vrata pored boje, određuje kako oblik, tako i veličina. REHAU PVC profile otvoriće vam mogućnosti dizajna na koje možda danas i ne pomišljate. Pored toga sa sistemima od inovativnih materijala (kao GENEO od RAU-FIPRO-materijala) mogu se realizovati dimenzije elemenata, koje konvencionalnim sistemima do sada nisu bile moguće.

Sve folije i lakovi podliježu prije prve primjene detaljnim analizama, dugotrajnom ispitivanju i izlaganju najvišim opterećenjima. I samo ako su sva ispitivanja uspješno završena, govorimo o REHAU kvalitetu.

Za vas to znači da dobijate proizvod u skladu sa najvišim industrijskim standardima uz punu garanciju proizvođača.

Površine

KALEIDO VISION – jedinstvena optika stakla za unutrašnje površine vaših REHAU prozora

Sa KALEIDO VISION obezbjeđujete za svoj dom simbiozu dva top-proizvoda firme REHAU:  premijum REHAU prozor obložen otmenim staklo-laminatom RAUVISIO crystal. Isti već godinama kao visokokvalitetno rješenje frontova u industriji nameštaja oduševljava naše kupce. Čvrst REHAU prozorski sistem obezbjeđuje vašem domu pouzdanu sigurnost, tišinu i uštedu troškova grijanja. Uz KALEIDO VISION vaši prozori dobijaju jedinstvenu optiku.

Prednosti

  • Jednistvena staklo-optika REHAU prozorskog profila
  • 10 x otpornije na lom i 50 % lakše od pravog stakla
  • Visoka postojanost na ogrebotine i jednostavno čišćenje
  • Hiljadu puta dokazan površinski materijal firme REHAU
  • Moderna optika zbog spajajana dvije površine pod pravim uglom
  •  

KALEIDO WOODEC – variljivi izgled i dodir pravog drveta

Mat površine KALEIDO WOODEC nisu vizuelno samo lijepe, već i osjećaj kada ih dodirnete je kao da je pravo drvo. Bićete iznenađeni koliko će vam KALEIDO WOODEC otežati da napravite razliku između PVC-prozora i drvenog prozora. U slučaju PVC-prozora povrh svega uživate u prednostima jednostavnog održavanja. Raspoložive su tri različite površine:  Turner Oak malt, Sheffield Oak concrete i Sheffield Oak alpine.

KALEIDO FOIL – posebni akcenti sa drvenim, jednobojnim i metaliziranim dekorima

Kaširanje dekora je već dugi niz godina dokazan, standardan postupak bojenja na tržištu. REHAU dekori za kaširanje se prethodno tretiraju lijepkom i u specijalnom postupku pomoću mašina visokih performansi pažljivo se nanose na prozorske profile. PVC-foija je izrađena u dva sloja: osnovna folija jednobojna ili štampana, a transparentni gornji sloj od PMMA-materijala za zaštitu boje ili dekora tako da ne blijedi usljed UV-zračenja ili pod uticajem drugih atmosferskih uticaja. Dekori se mogu nanijeti iznutra i/ili spolja.

Oblici

Uz REHAU PVC-prozore moguća je izrada oblika, koji bi sa drugim materijalima bili praktično ne zamislivi.

Odaberite za vaš objekat odgovarajući oblik prozora uz adekvatnu boju i učinite ga posebnim.

Tehnika

Za sve one koji žele da saznaju više i koji se interesuju za detalje postupka bojenja,  informacije možete pronaći na linku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 062 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Građevina